IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.

Potrebno je:
Za testo
Možda vas zanima:


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

ORAH KOLAČ SAVRŠEN ZA USKRS Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremast i sočan, nestaće sa stola čim se postavi.
- 180 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 100 g pečenog mlevenog lešnika
- 200 g brašna
- džem od kajsija
Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- pola čaše vode
- kašika putera
Priprema
Zamesite testo od svih sastojaka i ostavite pola sata da odstoji u frižideru. Razvijte ga do debljine od 0,5 cm, izvadite pogačice modlom i pecite na podmazanom plehu na 180 stepeni da blago porumene. Džemom spajajte po dve i svaku umačite u glazuru od čokolade. Za glazuru ušpinujte šećer s vodom, sklonite s vatre, dodajte rendanu čokoladu i puter, pa mutite dok se ne ohladi.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)