KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 2 manje jabuke
- 2 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 čaše mleka
- 1,5 čaša ulja
- 200 g maka
- 2 čaše šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Za čokoladnu glazuru:
- 4 kašike šećera
- 4 kašike vode
- 150 g čokolade po ukusu
- 70 g margarina na sobnoj temperaturi
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Nalijte mleko i ulje, pa polako mutite. Dodajte mak i sitno seckane jabuke pa mutite još 5 minuta. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa je ravnomerno rasporedite. Pecite bar 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač gotov. U šerpici na šporetu otopite margarin, čokoladu, šećer i vodu pa mešajte. Time prelijte vruć kolač sa jabukama i makom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)