KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

GRIZ KOCKE NA VODI Treba vam samo 15 minuta, a ukusne kao da ste se trudili satima
Gotove za tili čas, a tope se u ustima.

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.

LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
- 2 manje jabuke
- 2 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 čaše mleka
- 1,5 čaša ulja
- 200 g maka
- 2 čaše šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Za čokoladnu glazuru:
- 4 kašike šećera
- 4 kašike vode
- 150 g čokolade po ukusu
- 70 g margarina na sobnoj temperaturi
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Nalijte mleko i ulje, pa polako mutite. Dodajte mak i sitno seckane jabuke pa mutite još 5 minuta. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa je ravnomerno rasporedite. Pecite bar 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač gotov. U šerpici na šporetu otopite margarin, čokoladu, šećer i vodu pa mešajte. Time prelijte vruć kolač sa jabukama i makom. Bon appetit!


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Mirisni desert bogatog ukusa, za savršen petak
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

BLEDSKA KREMPITA Poslastica koju je najviše voleo Josip Broz Tito
Neodoljivu poslasticu osmislio je poslastičar Ištvan Lukačević 1953.godine, na Bledu.
Komentari (0)