POSNA MARKIZA Ni malo ne zaostaje za originalom, za sva vremena i prilike

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.

keks markiza torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g posnog keksa
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 200 g posne čokolade

Priprema

Umutite penasto margarin sa prah šećerom, dodajte mlevene lešnike i promešajte. Otopite čokoladu na pari, pa je dodajte filu i opet promešajte. Umačite keks u malo vode pa ređajte na tacnu. Rasporedite pripremljeni fil preko keksa. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal.  Dekorišite tortu sa otopljenom čokoladom i pospite krupno seckanim lešnicima. Ostavite u frižideru da se ohladi, pa secite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading