ČIZKEJK SA JABUKAMA Drugačiji desert koji se topi u ustima, a popravlja dan u trenu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Za jabuke
- 4 jabuke srednje veličine
- 2 kašike šećera
- 1 kašika maslaca
Za prhko testo
- 300 g glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 150 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 kašičica vode ili mleka
Za punjenje
- 3 jaja + 1 belance
- 50 g šećera
- pola kašičice cimeta
- 40 g gustina
- 1 vanilin šećer sa ukusom burbon vanile
- 1 kg biljnog sira
- 200 ml biljne slatke pavlake
- pola šoljice karamel sirupa
Priprema
Rernu uključite na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecovo, šećer, so, maslac, vanilin šećer, jaje i vodu. Od toga umesite prhko testo, pa ga razvaljajte i pritisnite na dno i rubove. Ostavite kalup sa testom u frižideru 15 minuta. Mešajte jaja i belance pa dodajte šećer i cimet i mutite dok ne postane penasta smesa. Dodajte karamel sirup, vanilu, skrob, sir i slaku pavlaku. Sve sjedinite. Preko testa poređajte dinstane jabuke, pa preko fil sa sirom. Pecite oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. tj. dok ne pozlatni po rubovima. Pustite da se malo prohladi na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider da se dobro stegne. Dekorišite po izboru i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Prosto će se topiti u ustima
Svi ga vole, a priprema je jednostavna.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)