ČIZKEJK SA JABUKAMA Drugačiji desert koji se topi u ustima, a popravlja dan u trenu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Za jabuke
- 4 jabuke srednje veličine
- 2 kašike šećera
- 1 kašika maslaca
Za prhko testo
- 300 g glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 150 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 kašičica vode ili mleka
Za punjenje
- 3 jaja + 1 belance
- 50 g šećera
- pola kašičice cimeta
- 40 g gustina
- 1 vanilin šećer sa ukusom burbon vanile
- 1 kg biljnog sira
- 200 ml biljne slatke pavlake
- pola šoljice karamel sirupa
Priprema
Rernu uključite na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecovo, šećer, so, maslac, vanilin šećer, jaje i vodu. Od toga umesite prhko testo, pa ga razvaljajte i pritisnite na dno i rubove. Ostavite kalup sa testom u frižideru 15 minuta. Mešajte jaja i belance pa dodajte šećer i cimet i mutite dok ne postane penasta smesa. Dodajte karamel sirup, vanilu, skrob, sir i slaku pavlaku. Sve sjedinite. Preko testa poređajte dinstane jabuke, pa preko fil sa sirom. Pecite oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. tj. dok ne pozlatni po rubovima. Pustite da se malo prohladi na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider da se dobro stegne. Dekorišite po izboru i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
ČIZKEJK SA KAFOM Aromatični desert za prave sladokusce, podseća na tiramisu, a opet drugačiji
Fenomenalni desert sa kafom osvojiće vas od prvog zalogaja.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)