KOKOS ČIZKEJK Nepečena poslastica koja uspeva svima, a miriše na ljubav
Ako volite čizkejk, ovu verziju sa kokosom ćete da obožavate.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 70 g otopljenog putera
Za fil:
- 450 g krem sira
- 250 g slatke pavlake
- 170 g kokosovog brašna
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom da dobijete kompaktnu smesu. Preručite u kalup i ravnomerno rasporedite. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U posebnoj činiji pomešajte neutralni sir sa prah šećerom i ekstraktom vanile, pa sve dobro sjedinite. Ručno sjedinite šlag i smesu sa sirom, pa na kraju dodajte kokosovo brašno. Ponovo promešajte da dobijete kompaktnu smesu. Fil ravnomerno rasporedite preko kore i poravnajte, pa ostavite u frižideru bar 3 sata da se dobro ohladi i stegne. Pospite čizkejk kokosom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOKOS ČIZKEJK Kremasti slatkiš koji se topi u ustima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Fenomenalan i sladak, bićete oduševljeni.
KOKOS ČIZKEJK BOLJI OD KLASIČNOG Desert za pamćenje koji budi uspomene sa mora
Fenomenalan desert koji miriše na more.
KOKOS ČIZKEJK Još bolji od klasičnog, a miriše na more i plažu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Prosto će se topiti u ustima
Svi ga vole, a priprema je jednostavna.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)