ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, a miriše na nedelju
Neodoljiva i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Za testo
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 60 g istopljenog putera
- 1 jaje i 2 žumanca
- 60 g šećera
- 1 kašika meda
- oko 200 ml mleka
- narendana korica limuna
- so
Za nadev
- 500 g oraha
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g suvog grožđa
- 1 kašičica cimeta ili po ukusu
- 150 ml vrućeg mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac sa kašičicom šećera i malo mlake vode. Stavite u posudu brašno, posolite pa dodajte jaja i žumanca umućena sa mlekom, puter, med, šećer, limunovu koricu i aktivirani kvasac. Zamesite glatko testo srednje gustine pa ga prekrijte folijom i pustite da naraste. Sameljite orahe pa ih prelijte sa vrućim mlekom, dodajte šećer, cimet i suvo grožđe i dobro izmešajte. Testo koje je udvostručilo svoju zapreminu podelite na dva dela pa svaki oblikujte u pravougaonik, premažite nadevom i savijte. Sve prebacite na pleh obložen papirom za pečenje pa prekrije i ostavite. Premažite štrudle istopljenim puterom. Pecite oko 40-50 minuta u rerni na 180 stepeni. Ohlađene štrudle pospite vanilinim šećerom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)