POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.
Potrebno je
- 300 g posne čokolade
- 400 g biljne slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 50 g posnog mlevenog keksa
- 6 kašika ulja
Priprema
Prvo optopite čokoladu na ulju. U zasebnoj posudi napravite fil od umućene biljne slatke pavlake i šećera u prahu. Toj smesi dodajte posni mleveni keks. Premažite čokoladom kalup pa ostavite u frižideru 5 minuta. Onda kalupe napunite filom pa odozgo dodajte još malo čokolade, za dno praline. Stavite praline u frižider dva sata pa služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNE PRALINE ZA SVE VAŽNE DOGAĐAJE Savršeni sitni kolači, ukusa koji govori 1000 jezika
Omiljene sitne kolače možete da pravite i u vreme posta.
NEODOLJIVE BELE PRALINE Prave se od samo 2 sastojka, a tope se u ustima
Naprave se lako i brzo, a smažu se odmah.
DOMAĆE ČOKOLADNE PRALINE Kremaste i gotove za 10 minuta, otopićete se od slatkoće
Slatke i neodoljive, a tope se u ustima.
POSNE ČOKOLADNE PRALINE SA URMAMA Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)