POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima

Izvor: Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.

posne keks praline
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g posne čokolade
  • 400 g biljne slatke pavlake
  • 50 g šećera u prahu
  • 50 g posnog mlevenog keksa
  • 6 kašika ulja

Priprema

Prvo optopite čokoladu na ulju. U zasebnoj posudi napravite fil od umućene biljne slatke pavlake i šećera u prahu. Toj smesi dodajte posni mleveni keks. Premažite čokoladom kalup pa ostavite u frižideru 5 minuta.  Onda kalupe napunite filom pa odozgo dodajte još malo čokolade, za dno praline. Stavite  praline u frižider dva sata pa služite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading