ROLOVANA PAVLOVA Ledeni desert za vrele julske dane, klasik na drugačiji način
Ako volite Pavlovu tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
Potrebno je
Za beze koru:
- 4 belanca
- 160 g šećera
- 1 kašičica gustina
- 1 kašičica soka od limuna
- 1 prstohvat soli
Za fil:
- 150 g neutralnog krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 300 g šumskog voća (ili borovnica, malina, po želji)
Priprema:
Kora: Umutite čvrsto belanca, pa dodajte so i jednu po jednu kašiku šećera uz neprestano mućenje. Kada sneg od belanaca postane čvrst, dodajte gustin i limunov sok. Sjedinite i sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite koru da se ohladi u rerni. Na vlažnu krpu stavite papir za pečenje i pospite ga šećerom u prahu. Stavite koru na papir okrenutu gornjom stranom nadole i polako odvojte papir na kojem se pekla. Ostavite da se hladi 10 minuta. Fil: Umutite krem sir, slatku pavlaku i šećer u prahu u gustu smesu pa namažite koru. Odozgo rasporedite voće. Pomoću krpe pažljivo urolajte. Stavite rolat u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
ROLAT SA BUNDEVOM Očaravajući jesenji desert mekan kao duša, za savršen početak dana
Jesenji rolat za prave sladokusce.
POSNI ČOKOLADNI ROLAT SA MALINAMA Nepečeni desert kome kokos daje posebnu draž
Fenomenalan desert pravi se brzo i lako, a kao stvoren za uživanje.
ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)