ČOKOLADNI KOLAČ GOTOV ZA 5 MINUTA A izgleda i ukusan je kao da ste se trudili satima
Topi se u ustima, a uspeće svima.
Potrebno je
- jaje
- prstohvat soli
- 50 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 20 g brašna
- 20 g kukuruznog skroba
- 500 ml mleka
- 60 g maslaca
- 300 g čokoladnog keksa
- 180 g mlečne čokolade
- 90 g pavlake za kuvanje
- 90 g mlevenog kikirikija
Priprema
U jednoj posudi umutite jaje, so, šećere i kukuruzni skrob. Sipajte mleko i dobro promešajte. Zakuvajte dok se ne sjedini smesa. Dodajte otopljeni puter. U vatrostalnu posudu poređajte keks. Preko nanesite pripremljeni fil. Odozgo opet poređajte keks. Ponovite postupak. U zasebnoj posudi pomešajte mlečnu čokoladu sa pavakom za kuvanje. Sjedinite ručnim mikserom. Zatim dodajte mleveni kikiriki. Nanesite glazuru preko kolača. Ohladite u frižideru. Bon appetit!
Za detaljnije informacije pogledajte video u nastavku
Možda vas zanima:
MIRISNI I MEKANI ČOKOLADNI KOLAČ Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Jednostavan desert skupog ukusa raspametiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
KLADKAKA Švedski lepljivi kolač prepun čokolade, a gotov za 20 minuta, ništa jednostavnije za napraviti
Jednostavan i mekan kao duša, ukusa koji priča priče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)