CRNAC BEZ JAJA Kolač jeftinih sastojaka i kontroverznog imena, gotov začas a mekan kao duša

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 1

Sočan i mekan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.

crnac bez jaja
Shutterstock

Potrebno je
Za biskvit

  • 3 čaše jogurta 
  • 300 g pšeničnog glatkog brašna 
  • 250 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 25 g kakaoa
  • 2 kašičice sode bikarbone 

Za glazuru

  • 150 g maslaca
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 120 g šećera
  • 120 ml mleka

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao prah i sodu bikarbonu. U pleh obložen pek papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zagrejte maslac pa umešajte čokoladu, šećer i mleko. Mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu Ohlađen kolač prelijte pripremljenom čokoladnom glazurom. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (1)

Loading
Javorka

05.08.2024 15:51

Sve, sve ali ime mu je neprevazidjeno...