BRAUNI SA JAGODAMA Neodoljivi kolač mekan kao duša, cela kuća će da zamiriše na čokoladu
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je
- 125 g maslaca sobne temperature
- 3 kašike meda
- 70 g kakaa u prahu
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 1/4 kašičice morske soli
- 2 krupnija jajeta
- 60 g sitno mlevenog badema
- 40 g tamne čokolade sa 70% kakaa
i još
- 1 šolja jagoda iseckanih na kockice
- za preliv
- 1/3 šolje kokosovog ulja
- 40 g kakaa
- 1 1/2 kašika meda
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi sjedinite maslac, med, kakao i so pa dodajte vanilu i jaja. Umutite opet pa špatulom umešajte mlevene bademe. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pustite da se prohladi. Zasebno umutite kokosovo ulje, kakao prah i med. Seckane jagode rasporedite preko prohlađenog kolača. Na kraju ih prelijte topingom.Ostavite u frižider da se dobro prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:

LIMUN BRAUNI OSVEŽAVA U TRENU Savršen za iznenadne goste, a sočniji niste jeli
Fenomenalan i sladak, a gotov očas posla.

ČOKOLADNI BRAUNI Samo umutite sastojke i ispečete, a ukusan kao da ste pravili satima
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

KINOA BRAUNI Zdrav i ukusan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Pravi se lako, a smaže brzo.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)