BRAUNI SA JAGODAMA Neodoljivi kolač mekan kao duša, cela kuća će da zamiriše na čokoladu

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.

brauni sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je

  • 125 g maslaca sobne temperature
  • 3 kašike meda
  • 70 g kakaa u prahu
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 1/4 kašičice morske soli
  • 2 krupnija jajeta
  • 60 g sitno mlevenog badema
  • 40 g tamne čokolade sa 70% kakaa

i još

  • 1 šolja jagoda iseckanih na kockice
  • za preliv
  • 1/3 šolje kokosovog ulja
  • 40 g kakaa
  • 1 1/2 kašika meda
     

Priprema

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi sjedinite maslac, med, kakao i so pa dodajte vanilu i jaja. Umutite opet pa špatulom umešajte mlevene bademe. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pustite da se prohladi. Zasebno umutite kokosovo ulje, kakao prah i med. Seckane jagode rasporedite preko prohlađenog kolača. Na kraju ih prelijte topingom.Ostavite u frižider da se dobro prohladi. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading