NAJUKUSNIJA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Po receptu baka Ljlije, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Klasik bez premca okrepiće vam organizam u trenu.
Potrebno je
- 500 g piletine (nabolje grudi sa kostima)
- 2 srednje šargarepe
- 1 koren paškanata
- 1 crnu luk
- 1 veza peršuna
- 1 manji celer
- so, biber
- voda
Sastojci za knedle:
- 1 jaje
- 5 ravnih kašika griza
- 1 kašika masti
- prstohvat soli
Priprema:
Operite delove pileta koje ćete staviti u supu, pa ih stavite u šerpu. Isecite na kockice šargarepu, celer i koren paškanata pa sve nalijte većom količinom vode i stavite na šporet na jaču temperaturu dok ne provri. Glavicu crnog luka operite i prepolovite pa zapecite na suvom tiganju. Smanjite temperaturu kada voda proključa, pa dodajte crni luk, i kuvajte bar sat vremena. Zatim skinite meso sa koskica, pa ga vratite ga u šerpu, a sve nepotrebne delove bacite. Kad povrće omekša, supa je gotova. Začinite po ukusu i nalijte vodu po potrebi. Viljuškom dobro ulupajte kašiku masti, dodajte jaje i so, pa sve sjedinite. Umešajte griz i ostavite sa strane da odstoji 10 minuta. Kada griz nabubri, kašikom vadite knedle i spuštajte ih u lonac, pa kuvajte oko 5 minuta. Pospite supu sitno seckanim peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Ako želite da budu mekane ali se ne raspadaju uradite ovo
Domaća supa sa knedlama zagrejaće vas u hladnim, zimskim danima.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA U savršenom spoju sa mesom, bolja od one kupovne
Zagrejaće vam dušu i telo a napravićete začas.
NAJBOLJA DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Ovakvu niste jeli, zagrejaće vam dušu i telo
Donosimo vam starinski recept za domaću supu sa knedlama. Možete da je napravite za svečanu ili slavsku trpezu, svi će vam tražiti recept za knedle.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)