NAJUKUSNIJA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Po receptu baka Ljlije, jedan tanjir vam neće biti dovoljan

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Klasik bez premca okrepiće vam organizam u trenu.

supa sa knedlama
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g piletine (nabolje grudi sa kostima)
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 koren paškanata
  • 1 crnu luk
  • 1 veza peršuna
  • 1 manji celer
  • so, biber
  • voda

Sastojci za knedle:

  • 1 jaje
  • 5 ravnih kašika griza
  • 1 kašika masti
  • prstohvat soli

Priprema:

Operite delove pileta koje ćete staviti u supu, pa ih stavite u šerpu.  Isecite na kockice šargarepu, celer i koren paškanata pa sve nalijte većom količinom vode i stavite na šporet na jaču temperaturu dok ne provri. Glavicu crnog luka operite i prepolovite pa zapecite na suvom tiganju. Smanjite temperaturu kada voda proključa, pa dodajte crni luk, i kuvajte bar sat vremena. Zatim skinite meso sa koskica, pa ga vratite ga u šerpu, a sve nepotrebne delove bacite. Kad povrće omekša, supa je gotova. Začinite po ukusu i nalijte vodu po potrebi. Viljuškom dobro ulupajte kašiku masti, dodajte jaje i so, pa sve sjedinite. Umešajte griz i ostavite sa strane da odstoji 10 minuta. Kada griz nabubri, kašikom vadite knedle i spuštajte ih u lonac, pa kuvajte oko 5 minuta. Pospite supu sitno seckanim peršunom. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading