KEKSIĆI S CIMETOM UKUSNIJI OD KLASIČNIH Mirisni i slatki, poći će vam voda na usta

Izvor: Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Neodoljivi zalogajčići kojima cimet daje poseban šmek, najbolje odmah stavite duplu meru.

keksići s cimetom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 2 kašika cimeta
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 120 g putera
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte prašak za pecivo, cimet i brašno. U zasebnoj posudi dobro umutite jaja, šećere i puter. U tu smesu dodajte onu sa brašnom. Rukom zamesite testo pa zamotajte u foliju i ostavite pola sata u frižideru. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo, pa modlom vadite oblike. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite keksiće oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!


 

Možda vas zanima:

kantučini

ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj

19:00

27 jul, 2025

Kulinarski globus

Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

Komentari (0)

Loading