KEKSIĆI S CIMETOM UKUSNIJI OD KLASIČNIH Mirisni i slatki, poći će vam voda na usta
Neodoljivi zalogajčići kojima cimet daje poseban šmek, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 2 kašika cimeta
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 120 g putera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte prašak za pecivo, cimet i brašno. U zasebnoj posudi dobro umutite jaja, šećere i puter. U tu smesu dodajte onu sa brašnom. Rukom zamesite testo pa zamotajte u foliju i ostavite pola sata u frižideru. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo, pa modlom vadite oblike. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite keksiće oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
KEKSIĆI SA POMORANDŽOM Savršeno idu uz mleko ili čaj, a odlični su i za dolazak iznenadnih gostiju
Hrskavi i preukusni, uživaćete u svakom zalogaju.
BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a odlično idu sa kafom ili čajem
Slatki i neodoljivi, a limun im daje posebnu čar.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)