ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za mekanu i aromatičnu poslasticu koja budi sva čula
Mirisna i preukusna, uzećete parče više.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 6 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 3 jaja
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
Za fil:
- 500 g mlevenih oraha
- 5 kašika šećera
- mleko po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite kvasac sa 2 dl mlake vode, pa dodajte 2 kašike šećera i ostavite da se aktivira. Jaja umutite varjačom pa dodajte preostali šećer. Dodajte kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo. Brašno umešajte postepeno pa zamesite mekše testo. Onda ga prekrijte krpom i ostavite da naraste. Podelite nadošlo testo na 2 dela pa ga tanko rasklagijajte. U šerpu stavite mlevene orahe, šećer i mleko pa mešajte neprestano, na toploj ringli, sve dok orasi ne omekšaju. Pripremljenim filom mažite testo. Uvijte u oblik štrudle. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Filujte rasklagijano testo i uvijte u štrudle. Stavite u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni. Pecite štrudlu oko 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)