Savršeni starinski kolač koji će vas osvojiti svojom otmenošću, idealan ako pozovete prijateljice na kafu
Originalni starinski recept sadrži mast, ali je neuporedivo ukusnije s puterom. Gornji sloj od belanaca i oraha podseća na orasnice.
Nedelja, 24. nov 2024.
Originalni starinski recept sadrži mast, ali je neuporedivo ukusnije s puterom. Gornji sloj od belanaca i oraha podseća na orasnice.
Poznata i pod imenom leskovačka kavurma, sprža je ponos kuhinje južnog dela Srbije. Reč je o čvarcima iz kojih je isceđena mast a ostalo je samo meso. U. Iako se pravi bar deset sati, vredi utrošenog vremena.
Klasične poslastice uvek bude divna sećanja na detinjstvo i bakinu kuhinju.
Klasične poslastice uvek bude divna sećanja na detinjstvo i bakinu kuhinju.
Bar jednom nedeljno treba praviti domaću supu, a bio bi greh zakuvati kupovne rezance. Ukoliko nemate vremena za pripremu rezanaca, tarana je brzo a jednako ukusno rešenje.
Kažu da je jedno od omiljenih zimskih jela Miloša Obrenovića bila sarma koji je njegova majka, baba Višnja, nadgledala dok se krčkala na vatri da nešto ne bi pošlo po zlu. Osim njenog recepta, koji vam dajemo u nastavku, na kraju teksta vam otkrivamo trikove za spremanje sarme po receptu čuvene Baba Višnje.