NAJTRAŽENIJE JELO NA SVETU Recept za punjene komade od svežeg sira u pikantnom sosu- Paneer Pasande, nešto što će zasititi vaše oči, vaše nepce i stomak
Punjeno jelo od svežeg sira koje je ovih dana svima na usnama. To je, na kraju krajeva, najtraženiji recept na svetu za 2022. prema Google trendovima. Zvezda ovog jela su ukusni komadi punjenog panira koji počivaju na podlozi od bogatog umaka. Pravljenje Paneer Pasande zahteva vaše vreme i trud, ali krajnji rezultat je VAU

Sastojci:
- 250 g sira
- ½ šolje kukuruznog brašna
- 5 kašičica indijskih oraščića, natopljenih i grubo zdrobljenih
- ¼ kašičice belog bibera u prahu
- 2 kašičice suvog grožđa
- 2 glavice luka, narezane
- 8 čenova belog luka
- manji komad đumbira
- 2 zelena čilija, seckana
- 3 paradajza
- ½ šolje sveže pavlaka za kuvanje
- 1½ kašičice korijandera u prahu
- manji komad cimeta
- 5 karanfilića
- ¼ ceo crni biber u zrnu
- 2 veliki crni kardamom
- 2 komada kardamoma
- 1 kašičica crvenog čili praha
- ¼ kašičice kurkume
- 2 lovorova lista
- ¾ kašičice soli
- 1 šolja vode
- 2 kašičice seckanih listova korijandera za ukrašavanje
Priprema:
Odvojite ¼ sira tofu i ostavite po strani.
Od ostatka sira izrežite trouglaste komade jednake veličine.
Držite se po strani.
Zgnječite ¼. sira koji je ostavljen po strani.
Dodajte suvo grožđe, ¼ kašičice soli i ½ rendanog đumbira.
Dodajte ½ belog bibera u prahu.
Dodajte 2 kašičice zdrobljenih indijskih oraščića.
Dobro promešati.
Sada stavite ovu mešavinu između trouglastih kriški svežeg sira napravljenih ranije.
Dodajte kukuruzno brašno u posudu zajedno sa ¼ kašičice soli.
Dodajte malo tople vode i napravite gustu pastu, dovoljno gustu da u potpunosti pokrije kriške mladog sira.
Ranije napravljene sendviče umočite u testo od kukuruznog brašna i pržite u vrelom ulju dok ne porumene.
Iscedite na tanjir obložen papirnim ubrusom ili maramicom.
Držite se po strani.
Za sos
Dodajte 2 kašičice vode u preostale 3 kašičice zdrobljenih indijskih oraščića.
Držite se po strani.
U tiganju zagrejte 2 kašike ulja i plitko propržite kriške luka dok ne porumene.
Iscedite na tanjir obložen papirnim ubrusom ili maramicom.
Držite po strani i ohladite.
Paradajz isecite na četiri četvrtine i plitko ih pržite dok ne omekšaju.
Ostavite sa strane da se ohladi.
(Plitko prženje luka i paradajza daje jelu jedinstven ukus.)
Izmrvite prženi luk, preostali đumbir i beli luk u finu pastu.
Odvojeno, sameljite paradajz u finu pastu.
Zagrejte 1 kašiku ulja u šerpi.
Dodajte lovorov list, crni kardamom, zeleni kardamom, karanfilić, crni biber u zrnu i cimet.
Pecite 30 sekundi.
Dodajte pastu od luka, đumbira i belog luka i pržite na srednjoj vatri dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
Zatim dodajte paradajz pastu.
Dodajte seckani zeleni čili i kuvajte jedan minut.
Dodajte korijander u prahu, kurkumu, crveni čili prah, beli biber u prahu, so.
Dovedite do ključanja.
Dodajte preostalu pastu od indijskih oraščića i kremu.
Dobro promešati.
Dodajte 1 šolju vode i kuvajte još 5 minuta na srednjoj vatri.
Dodajte pržene kriške mladog sira i proverite da li su dobro prekrivene sosom.
Ukrasite seckanim listovima korijandera.
Poslužite toplo.

NEODOLJIVI PESTO SOS Super se slaže sa brojnim jelima
Jednostavne pripreme i neverovatnog ukusa.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

DOMAĆI KEČAP Pravi se lako, a ukusniji i zdraviji od kupovnog
Bićete oduševljeni ukusom..

LIDIJINA PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Lidije Đurić iz Šapca

TAMARINA ARABIJA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i neodoljiva, prste da poližete
Napravite ovu očaravajuću poslasticu po receptu Tamare Đorđević iz Vranja
Komentari (0)