PRAVI DOMAĆI SPECIJALITET Seoska kajgana sa krompirom, generacije su je s razlogom obožavale
Brzo se sprema, a prava je kalorijska bomba, pa je idealna za zimske dane
Sastojci:
- 100 grama slanine
- 50 grama putera ili margarina
- 2 krompira
- veza peršuna
- list celera
- 8 jaja
- so
- biber
Način pripreme:
U polovini masnoće ispržiti prethodno iseckanu slaninu. Krompir isecite na tanke kolutove i propržite ga s drugom polovinom masnoće. Kad dobije boju, dodati mu seckani peršun i celer. Dobro izlupati jaja, posoliti, pobiberiti, dodati krompir, brzo promešati i sve sasuti u tiganj sa proprženom slaninom. Ispeći omlet s obe strane, a voditi računa da ostane mek i debljeg sloja.
Možete ga služiti toplog ili hladnog, uz kajmak ili sezonsku paradajz-krastavac salatu.
Prijatno!
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)