ZA SVE LJUBITELJE MESA Pikantan mediteranski gulaš sa mesom i povrćem

Trpeza/ V.V.

14:34

U sosu sa 0

Bogatstvo ukusa i mirisa u jednom jelu.

ZA SVE LJUBITELJE MESA Pikantan mediteranski gulaš sa mesom i povrćem
Shutterstock

Mediteranski gulaš 

Sastojci:  

500 g svinjskog filea 

500 g krompira  

500 g pelata 

1 sveža zelena paprika  

1 sveža crvena paprika 

1 šargarepa 

2-3 feferone 

10 maslina bez koštica  

1 kesica mešavine začina za gulaš  

Priprema:  

Meso isecite na kocke veličine zalogaja. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Sveže paprike očistite od semenki i peteljki, pa ih iseckajte. Feferone ocedite i iseckajte na kolutove. Šargarepu očistite i isecite na kolutove. U šerpi, na malo ulja meso prodinstajte, dodajte svežu papriku i krompir i dinstajte oko pet minuta. Dodajte pelat, šolju hladne vode i začin za gulaš. Izmešajte i ostavite da provri. Poklopite i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Dodajte feferone i masline i krčkajte još 2-3 minuta. Po želji ukrasite peršunom. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading