MESO U SAFTU Mekani sočni zalogaji koji se tope u ustima, a tu je i sos da se hleb umače
Meso u sosu može da se jede uz hleb, kuvani krompir ili testeninu.
Sastojci:
1 kg mesa bez kostiju
2 glavice crnog luka
2 šagarepe
2 paprike
1 lovorov list
1 kašičica seckanog peršuna
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica mlevene ljute paprike
100 ml paradajz soka
100 ml ulja
Priprema:
Meso iseći na krupnije komade i svaki posoliti. Uvaljati svaki komad u brašno i pržiti na zagrejanom ulju na srednjoj vatri sa svih strana dok ne porumeni. Izvaditi na tanjir. Na preostalom ulju propržiti iseckan crni luk. Dodati još malo ulja po potrebi, sipati čašu vode i dinstati dok voda ne ispari. Dodati isečenu šargarepu i papriku. Spustiti meso, naliti vode da sve prekrije i kuvati oko 2 sata uz dodavanje po malo vode. Dodati paradajz sok i sve začine. Krčkati još dva minuta da se sjedine sa mesom i povrćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Dobro ćete omrsiti brke pred post, jer ovaj JUNEĆI GULAŠ je toliko ukusan DA PROSTO POLUDIŠ
Planirate ručak, a ostali ste bez ideja? Juneći gulaš uvek ima prolaznu ocenu, a u kombinaciji s krumpirom ovo jelo je savršeno
GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek
Pravo jelo za porodični ručak. Poslužite uz krompir ili testeninu.
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
Komentari (0)