MESO U SAFTU Mekani sočni zalogaji koji se tope u ustima, a tu je i sos da se hleb umače
Meso u sosu može da se jede uz hleb, kuvani krompir ili testeninu.
Sastojci:
1 kg mesa bez kostiju
2 glavice crnog luka
2 šagarepe
2 paprike
1 lovorov list
1 kašičica seckanog peršuna
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica mlevene ljute paprike
100 ml paradajz soka
100 ml ulja
Priprema:
Meso iseći na krupnije komade i svaki posoliti. Uvaljati svaki komad u brašno i pržiti na zagrejanom ulju na srednjoj vatri sa svih strana dok ne porumeni. Izvaditi na tanjir. Na preostalom ulju propržiti iseckan crni luk. Dodati još malo ulja po potrebi, sipati čašu vode i dinstati dok voda ne ispari. Dodati isečenu šargarepu i papriku. Spustiti meso, naliti vode da sve prekrije i kuvati oko 2 sata uz dodavanje po malo vode. Dodati paradajz sok i sve začine. Krčkati još dva minuta da se sjedine sa mesom i povrćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Dobro ćete omrsiti brke pred post, jer ovaj JUNEĆI GULAŠ je toliko ukusan DA PROSTO POLUDIŠ
Planirate ručak, a ostali ste bez ideja? Juneći gulaš uvek ima prolaznu ocenu, a u kombinaciji s krumpirom ovo jelo je savršeno
GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek
Pravo jelo za porodični ručak. Poslužite uz krompir ili testeninu.
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)