MESO U SAFTU Mekani sočni zalogaji koji se tope u ustima, a tu je i sos da se hleb umače
Meso u sosu može da se jede uz hleb, kuvani krompir ili testeninu.
![MESO U SAFTU Mekani sočni zalogaji koji se tope u ustima, a tu je i sos da se hleb umače](/data/images/2023-04-26/52857_meso-shutterstock-268637315_f.jpg?timestamp=1682460000)
Sastojci:
1 kg mesa bez kostiju
2 glavice crnog luka
2 šagarepe
2 paprike
1 lovorov list
1 kašičica seckanog peršuna
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica mlevene ljute paprike
100 ml paradajz soka
100 ml ulja
Priprema:
Meso iseći na krupnije komade i svaki posoliti. Uvaljati svaki komad u brašno i pržiti na zagrejanom ulju na srednjoj vatri sa svih strana dok ne porumeni. Izvaditi na tanjir. Na preostalom ulju propržiti iseckan crni luk. Dodati još malo ulja po potrebi, sipati čašu vode i dinstati dok voda ne ispari. Dodati isečenu šargarepu i papriku. Spustiti meso, naliti vode da sve prekrije i kuvati oko 2 sata uz dodavanje po malo vode. Dodati paradajz sok i sve začine. Krčkati još dva minuta da se sjedine sa mesom i povrćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![Dobro ćete omrsiti brke pred post, jer ovaj JUNEĆI GULAŠ je toliko ukusan DA PROSTO POLUDIŠ](/data/images/2023-06-07/56645_shutterstock-170167523_f.jpg)
Dobro ćete omrsiti brke pred post, jer ovaj JUNEĆI GULAŠ je toliko ukusan DA PROSTO POLUDIŠ
Planirate ručak, a ostali ste bez ideja? Juneći gulaš uvek ima prolaznu ocenu, a u kombinaciji s krumpirom ovo jelo je savršeno
![GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek](/data/images/2023-05-11/54312_grcki-gulas-mesoshutterstock-396950302_f.jpg)
GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek
Pravo jelo za porodični ručak. Poslužite uz krompir ili testeninu.
![PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima](/data/images/2023-05-10/54154_gulas-shutterstock-1927142054_f.jpg)
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
![ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna](/data/images/2023-04-25/52758_snicle-shutterstock-64115650_f.jpg)
ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)