Ovo slasno jelo brzo nestaje s tanjira a zadovoljće i najzahtjevnije nepce: UROLANE TIKVICE
Umesto svježeg krem sira možete se odlučiti i za varijantu s polutvrdim sirom poput trapista ili gaude.
Urolane tikvice
Sastojci:
3 tikvice
200 g tanko isečene slanine
200 g krem sira
500 ml pavlake za kuvanje
3 jaja maslac
so,biber
Priprema:
Tikvice dobro operite i isecite horizontalno na tanke kriške. Ako u kuhinji imate ljuštač, koristite ga jer će napraviti najtanje kriške. Ne bacajte one koje su pocepane jer se lako mogu umotati drugim čaršavom, kao ni one koje su deblje jer će se vremenom opustiti i lako se savijati. Svaku traku treba dobro posoliti i ostaviti pola sata da pusti vodu.
Tikvice treba dobro osušiti krpom, a zatim složiti u dve ili više traka za jednu rolnu, pri čemu polovina jedne trake preklapa polovinu druge.
Tikvicu pre rolanja namazati svežim krem sirom Vivis i dodati slaninu. Tikvice urolajte i poređajte gusto u posudu za pečenje prethodno podmazanu puterom da se ne raspadnu. Ako je rolnice teško držati savijene, koristite čačkalice.
Stavite jaja, kašičicu pavlake za kuvanje, so i biber u činiju sa strane. Razradite smesu i sipajte preko rolata. Rolovane tikvice pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni Celzijusa. Kiflice poslužite sa paradajzom i prepečenim hlebom, a za još ukusniji ručak možete narendati i malo tvrdog sira.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)