POZNATI KUVAJU Ana Bekuta otkrila recept italijanski gulaš koji pravi za specijalne prilike

Trpeza/I.V.

13:19

U sosu sa 0

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje., ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept koje pevačica nesebično deli.

Italijanski gulaš Ane Bekute
Printscreen/Youtube

 

Ovog puta je gostovala u emisiji „Praktična žena” i otkrila recept za italijanski gulaš.

Italijanski gulaš Ane Bekute Printscreen/Youtube
 

 

Italijanski gulaš Ane Bekute

Sastojci:

1 kg crnog luka

2 šargarepe

½ kg svinjskog mesa od buta

2 kocke za supu

500 ml paradajz sosa

300 g mlevenog mesa junećeg

1 veza peršuna

malo bibera

1 kašika brašna

1 šoljica mleka

Priprema:

Kocku za supu skuvajte u 300 ml vode. Na malo ulja propržite na kockice iseckan crni luk, pa ulijte supu od 1 kocke za supu i malo bibera. Ubacite svinjetinu i dinstajte dok ne umekša. U drugoj šerpi na ulju prodinstajte mlevenu junetinu i kocku za supu. Kada to završite, dodajte paradajz sos i malo mleka, a onda ostavite da se sve lepo ukrčka. Za to vreme će se i svinjsko meso prodinstati i njega je potrebno sjediniti s lukom. Na samom kraju potrebno je da pomešate obe vrste mesa i dodajte na kockice isečenu šargarepu. Njoj je potrebno malo duže da se ukuva pa će taman za to vreme višak tečnosti ispariti. Pri kraju kako bi se gulaš zgusnuo napraviti zapršku od malo mleka i brašna. Na krauju dodajte sitno iseckan peršun. To jelo se jede uz testeninu, pirinač ili pire krompir.

Komentari (0)

Loading