POZNATI KUVAJU Ana Bekuta otkrila recept italijanski gulaš koji pravi za specijalne prilike
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje., ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept koje pevačica nesebično deli.
Ovog puta je gostovala u emisiji „Praktična žena” i otkrila recept za italijanski gulaš.
Printscreen/Youtube
Italijanski gulaš Ane Bekute
Sastojci:
1 kg crnog luka
2 šargarepe
½ kg svinjskog mesa od buta
2 kocke za supu
500 ml paradajz sosa
300 g mlevenog mesa junećeg
1 veza peršuna
malo bibera
1 kašika brašna
1 šoljica mleka
Priprema:
Kocku za supu skuvajte u 300 ml vode. Na malo ulja propržite na kockice iseckan crni luk, pa ulijte supu od 1 kocke za supu i malo bibera. Ubacite svinjetinu i dinstajte dok ne umekša. U drugoj šerpi na ulju prodinstajte mlevenu junetinu i kocku za supu. Kada to završite, dodajte paradajz sos i malo mleka, a onda ostavite da se sve lepo ukrčka. Za to vreme će se i svinjsko meso prodinstati i njega je potrebno sjediniti s lukom. Na samom kraju potrebno je da pomešate obe vrste mesa i dodajte na kockice isečenu šargarepu. Njoj je potrebno malo duže da se ukuva pa će taman za to vreme višak tečnosti ispariti. Pri kraju kako bi se gulaš zgusnuo napraviti zapršku od malo mleka i brašna. Na krauju dodajte sitno iseckan peršun. To jelo se jede uz testeninu, pirinač ili pire krompir.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)