BRZO I JEDNOSTAVNO Obrok od pirinča i paradajiza će zauvek biti deo vašeg kulinarskog repertoara, preukusan je

Ana Klikovac

21:15

U sosu sa 0

Predlog za brzu večeru...

hrana
Printscreen/YouTube/viele Rezepte

Ako su vam dosadila ista jela, ovog vikenda pravo je vreme da isprobate nešto malo drugačije. Recept za jelo od pirinča i paradajzanije komplikovano za pripremu, a većinu sastojaka imate kod kuće. Sve što je potrebno jeste da skuvate pirinač, prodinstate i poređate preko pirinča šargarepu i luk, rasporedite paradajz i prelijete jajima sa pavlakom.

Sastojci:

1 šolja pirinča
1 crni luk
1 šargarepa
1 đumbir oljušten
1 slatka paprika
1 čen belog luka
6 jaja
2 kašičice soli
prstohvat bibera
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike maslinovog ulja
100 g tvrdog sira
2 paradajza

 

 

Recept za jelo od pirinča i paradajza:

Pirinač operite, pa ubacite u ključalu vodu u kojoj ste dodali kašičicu soli. Smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. U tiganj sipajte i zagrejte maslinovo ulje, pa ubacite iseckan crni luk. Iseckajte šargarepu, đumbir, papriku i usitnite beli luk, pa i njih dodajte u tiganj. Promešajte dobro, pa dinstajte još 10 minuta. Ubacite i pola kašičice soli i biber. U jaja dodajte polovinu kašičice soli, umutite, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Isecite sir na krupnije kriške. Podmažite vatrostalnu posudu, poređajte polovinu pirinča, preko njega smesu sa povrćem, poređajte kriške sira, pa dodajte drugu polovinu pirinča. Isecite paradajz na kolutove, pa poređajte preko pirinča i prelijte smesom sa jajima i pavlakom. Pecite na 180°C oko 40 minuta.

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading