BRZO I JEDNOSTAVNO Obrok od pirinča i paradajiza će zauvek biti deo vašeg kulinarskog repertoara, preukusan je
Predlog za brzu večeru...
Ako su vam dosadila ista jela, ovog vikenda pravo je vreme da isprobate nešto malo drugačije. Recept za jelo od pirinča i paradajzanije komplikovano za pripremu, a većinu sastojaka imate kod kuće. Sve što je potrebno jeste da skuvate pirinač, prodinstate i poređate preko pirinča šargarepu i luk, rasporedite paradajz i prelijete jajima sa pavlakom.
Sastojci:
1 šolja pirinča
1 crni luk
1 šargarepa
1 đumbir oljušten
1 slatka paprika
1 čen belog luka
6 jaja
2 kašičice soli
prstohvat bibera
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike maslinovog ulja
100 g tvrdog sira
2 paradajza
Recept za jelo od pirinča i paradajza:
Pirinač operite, pa ubacite u ključalu vodu u kojoj ste dodali kašičicu soli. Smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. U tiganj sipajte i zagrejte maslinovo ulje, pa ubacite iseckan crni luk. Iseckajte šargarepu, đumbir, papriku i usitnite beli luk, pa i njih dodajte u tiganj. Promešajte dobro, pa dinstajte još 10 minuta. Ubacite i pola kašičice soli i biber. U jaja dodajte polovinu kašičice soli, umutite, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Isecite sir na krupnije kriške. Podmažite vatrostalnu posudu, poređajte polovinu pirinča, preko njega smesu sa povrćem, poređajte kriške sira, pa dodajte drugu polovinu pirinča. Isecite paradajz na kolutove, pa poređajte preko pirinča i prelijte smesom sa jajima i pavlakom. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Bonus video:
Možda vas zanima:
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
UŠTIPCI SA JOGURTOM Najbrži i najjednostavniji koje ste do sada probali
Dobićete punu činiju mekih loptica koje će deca obožavati.
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je mekana i ukusna, odlična za lep početak dana
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete ukusan obrok ili predjelo.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda
SELJAČKI SOS OD MIROĐIJE Savršeno se slaže sa krompirom i mesom, a pravi se nikad brže
Drugačiji i neodoljiv, a daće na šmeku svakom jelu.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI KEČAP Kad ga jednom probate, stalno ćete da ga pravite
Dodajte ga uz picu ili burger, i uživajte u svakom zalogaju.
DRAGICA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJMEKŠE PRINCES KROFNE Zamirisaće cela kuća
Napravite ovaj starinski slatkiš po receptu Dragice Marković iz Jasenice kod Valjeva
DOMAĆI SENF Dodaće aromu svakom jelu, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim
Vrlo jednostavne pripreme, pravićete stalno.
Komentari (0)