NEVEROVATNO UKUSAN SOS OD ĆURETINE I GRAŠKA Kremast umak za testeninu koji se pravi za tili čas
Ukusna i sočna testenina sa sosom od ćuretine.
Sastojci
za 2 osobe
- 2 glavice crvenog luka
- pola kašičice svinjske masti
- 500 g ćurečih prsa
- 100 g smrznutog graška
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica morske soli
- pola kašičice mlevenog crnog bibera
- 200 g širokih rezanaca
Priprema
Prsa narezati na kockice, posoliti. Luk očistiti i sitno naseckati. Rezance skuvati i ocediti.
Na zagrejanoj masti ispeći meso pa dodati luk i grašak te dinstati 15 minuta uz podlivanje vodom.
Kad je tečnost isparila, začiniti, dodati pavlaku za kuvanje i kuvati na blagoj vatri još desetak minuta.
Rezance dodati u umak i mešati dok se sve ne poveže.
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
ALEKSANDRIN LIJA KOLAČ SA BUDEVOM OBOŽAVAJU DECA Mekan kao duša i sočan, za sve prilike
Napravite ovaj neodoljivi jesenji desert sa bundevom po receptu Aleksandre Stupar iz Zrenjanina
Komentari (0)