Pica iznenađenja: Staro jelu u novom ruhu, obožavaćete ovu kombinaciju namirnica
Recept koji smo pronašli za vas dokaz je da pica može da bude zdrava, ukusna i potpuno inovativna
Sastojci:
700 g bundeve
400 g testa za picu
200 g mlevenog jagnjećeg mesa od buta
400 g sočiva iz konzerve
200 g cvekle (kuvane ili iz konzerve)
4 lista nane
3 kašike maslinovog ulja
Za jogurt s nanom:
130 g niskomasnog jogurta
3 kisela krastavca
1 čen belog luka
1/2 šoljice nane
so, biber
Priprema:
Pleh obložite papirom za pečenje. Na papir stavite naseckanu bundevu, pa je polijte uljem i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Za sos pomešajte jogurt, seckani krastavac, beli luk i nanu, pa sve začinite solju i biberom. Testo za picu pecite 20 minuta na 220 stepeni. U tiganju s uljem ispržite začinjeno meso. Izvadite, a na istom ulju propržite sočivo iz konzerve i bundevu dva minuta. Preko testa za picu premažite pasiranu cveklu, pospite smesom bundeve i mesa, pa prelijte jogurtom s nanom. Pobiberite i ukrasite listićima nane.
PRIJATNO!
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
Komentari (0)