Pica iznenađenja: Staro jelu u novom ruhu, obožavaćete ovu kombinaciju namirnica

Alo.rs/I.V.

17:21

Zdravi zalogaji 0

Recept koji smo pronašli za vas dokaz je da pica može da bude zdrava, ukusna i potpuno inovativna

Pica iznenađenja: Staro jelu u novom ruhu, obožavaćete ovu kombinaciju namirnica
Shutterstock

Sastojci:

700 g bundeve
400 g testa za picu
200 g mlevenog jagnjećeg mesa od buta
400 g sočiva iz konzerve
200 g cvekle (kuvane ili iz konzerve)
4 lista nane
3 kašike maslinovog ulja 
Za jogurt s nanom:
130 g niskomasnog jogurta
3 kisela krastavca
1 čen belog luka
1/2 šoljice nane
so, biber

Priprema:

Pleh obložite papirom za pečenje. Na papir stavite naseckanu bundevu, pa je polijte uljem i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Za sos pomešajte jogurt, seckani krastavac, beli luk i nanu, pa sve začinite solju i biberom. Testo za picu pecite 20 minuta na 220 stepeni. U tiganju s uljem ispržite začinjeno meso. Izvadite, a na istom ulju propržite sočivo iz konzerve i bundevu dva minuta. Preko testa za picu premažite pasiranu cveklu, pospite smesom bundeve i mesa, pa prelijte jogurtom s nanom. Pobiberite i ukrasite listićima nane.

PRIJATNO!

 

Komentari (0)

Loading