Ukoliko dosad niste probali KINESKI KUPUS, sada je pravi trenutak: bok čoj je prebogat vitaminima A i C
Bok čoj je vrsta kupusa, koja po veličini i spoljašnjem izgledu dosta podseća na kineski kupus, ali je blažeg ukusa. U ovoj zdravoj salati soja sos će mu razviti aromu a đumbir izvući sve vitamine.
Zdrava kineska salata
Sastojci:
2 glavice bok čoja
1 crvena paprika babura
2 čena belog luka
50 g indijskog oraha
1 cm svežeg korena đumbira
2 kašike soja sosa
1 kašika susama
1 kašičica šećera
1/4 kašike soli ili po ukusu
1/4 čaše vode
ulje
so, biber
Priprema:
Bok čoj je vrsta kineskog kupusa a čest je sastojak azijskih jela. Najčešće se koristi za čorbe ali je odličan i u salati. Glavice bok čoja operite, osušite i isecite po dužini kao što je prikazano na slici. Papriku presecite napola, očistite od semenki i peteljke i isecite na žilijen (tračice). Đumbir oljuštite i narendajte, a beli luk i indijski orah iseckajte što sitnije. Na zagrejanom ulju pržite đumbir i beli luk oko minut, Dodajte bok čoj, paprike i nakon par minuta - soja sos. Kad omekša sklonite i pospite susamom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)