MIKROBILJE je sve popularnije - možete ga gajiti kod kuće a potaž od bundeve je vitaminska bomba
Mikrobilje se najpre koristilo u dekorativne svrhe u jelima ili kao pojačivač ukusa i bilo je vrlo skupo, međutim, zbog sjajnog nutritivnog sastava sve više zauzima mesto u svakodnevnoj ishrani te se dodaje u čorbe, potaže, salate, vege burgere, smutije.
Potaž od bundeve s mikrobiljem
Sastojci:
1 kafena kašičica gi putera
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
400 g bundeve iseckane na kockice
2 veće šargarepe
120 ml neutralne pavlake
seme sirove bundeve
1 šaka mikrobilja rotkvice
so, biber
Priprema:
Izdinstati luk na gi puteru i dodati bundevu i šargarepu. Naliti vodom da ogrezne. Kuvati 20 minuta, dodati začine i izmiksati štapnim mikserom. Servirati sa posipom od semena bundeve i mikrobiljem rotkvice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)