TOPAO OBROK KOJI SE BRZO SPREMA Čorba od tikvica je preukusna večera
Oduševiće vas struktura ovog jela na kašiku.

Čorba od tikvica
Možda vas zanima:
ČORBA KOJA JE OMILJENA SVIMA Jelo na kašiku od tikvica koje se i lako sprema
Ukućani će se oduševiti.


VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.

ČORBA KOJA GREJE DUŠU Od ove smese pravićete stalno ovaj obrok
Jelo na kašiku koje uvek uspeva.
Sastojci:
1 kg tikvica
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1/2 kašike karija
1 kocka za supu od povrća
so i biber po ukusu
kašika iseckanog svežeg peršuna
krutoni (tost) za dekoraciju
Priprema:
U dubokoj šerpi na ulju kratko izdinstajte krupno isečeni beli i crni luk, dodajte kari, promešajte i dodajte oprane i na kockice iseckane tikvice. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 25 minuta na umerenoj temperaturi. Tikvice će pustiti tečnost i postati meke, pa ih povremeno promešajte. Zatim povrće iz šerpe sipajte u blender i ispasirajte. U šerpi gde se kuvalo povrće nalijte vode da bude jedan litar i kad provri, ubacite kocku za supu. Kuvajte nekoliko minuta, pa vratite pasirano povrće. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte dok ne dobijete fin krem, sipajte u tanjire, pospite peršunom i dodajte krutone.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.

HUMUS NAMAZ Gotov začas, a slasan i ukusan, slaže se uz razna jela
Namaz možete da čuvate do 3 dana u zatvorenoj činiji u frižideru.

UKUSNA KUS KUS SALATA Pikantna i aromatična, osvežiće vas u trenu
Drugačija i ukusna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)