TOPAO OBROK KOJI SE BRZO SPREMA Čorba od tikvica je preukusna večera
Oduševiće vas struktura ovog jela na kašiku.
Čorba od tikvica
Sastojci:
1 kg tikvica
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1/2 kašike karija
1 kocka za supu od povrća
so i biber po ukusu
kašika iseckanog svežeg peršuna
krutoni (tost) za dekoraciju
Priprema:
U dubokoj šerpi na ulju kratko izdinstajte krupno isečeni beli i crni luk, dodajte kari, promešajte i dodajte oprane i na kockice iseckane tikvice. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 25 minuta na umerenoj temperaturi. Tikvice će pustiti tečnost i postati meke, pa ih povremeno promešajte. Zatim povrće iz šerpe sipajte u blender i ispasirajte. U šerpi gde se kuvalo povrće nalijte vode da bude jedan litar i kad provri, ubacite kocku za supu. Kuvajte nekoliko minuta, pa vratite pasirano povrće. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte dok ne dobijete fin krem, sipajte u tanjire, pospite peršunom i dodajte krutone.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČORBA KOJA JE OMILJENA SVIMA Jelo na kašiku od tikvica koje se i lako sprema
Ukućani će se oduševiti.
VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
ČORBA KOJA GREJE DUŠU Od ove smese pravićete stalno ovaj obrok
Jelo na kašiku koje uvek uspeva.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)