ZAPEČENI BRODIĆI NA ZDRAV NAČIN Izdubite tikvice i napravite odličan ručak
Možete eksperimentisati sa nadevom.
Brodići od tikvica
Sastojci:
3 tikvice
200 g slaninice
1 mladi crni luk
2 čena belog luka
1 paradajz
100 g kačkavalja.
Priprema:
Tikvice dobro operite, pa im samo odsecite peteljke. Zatim ih isecite uzduž i blago ih izdubite kašikom. U posebnu činiju iseckajte beli i crni luk što sitnije, a paradajz secite na manje kockice, kao i slaninicu, te sve posolite. Tikvice poređajte u nauljenu tepsiju tako da budu okrenute kao mali čamci. Udubljenje punite smesom. Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Pred služenje na vruće tikvice izrendajte malo kačkavalja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)