ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
Čorba od sočiva
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
2 crna luka
2 stabljike celera
2 šargarepe
2 čena belog luka
1/2 kašike karija u prahu
5 šolja supe od povrće
3/4 šolje crvenog sočiva
1/2 šolje soka od paradajza
so, biber
Priprema:
Crni luk, beli luk, šargarepu i celer sitno iseckajte. U šerpi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje, pa ubacite luk, celer i šargarepu. Dinstajte 5 minuta ili dok luk ne postane proziran. Dodajte beli luk i kari u prahu, pa kuvajte mešajući još minut. Dodajte supu, sočivo i sok od paradajza, pa pustite da provri, a onda smanjite temperaturu i poklopite. Neka se krčka 25 minuta ili dok sočivo ne postane mekano. Začinite po ukusu i servirajte vruće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPREMA SE NA VODI Jeftin ručak sa sočivom zasitiće ukućane
Može da se jede i kada nije post.
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)