ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
Čorba od sočiva
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
2 crna luka
2 stabljike celera
2 šargarepe
2 čena belog luka
1/2 kašike karija u prahu
5 šolja supe od povrće
3/4 šolje crvenog sočiva
1/2 šolje soka od paradajza
so, biber
Priprema:
Crni luk, beli luk, šargarepu i celer sitno iseckajte. U šerpi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje, pa ubacite luk, celer i šargarepu. Dinstajte 5 minuta ili dok luk ne postane proziran. Dodajte beli luk i kari u prahu, pa kuvajte mešajući još minut. Dodajte supu, sočivo i sok od paradajza, pa pustite da provri, a onda smanjite temperaturu i poklopite. Neka se krčka 25 minuta ili dok sočivo ne postane mekano. Začinite po ukusu i servirajte vruće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPREMA SE NA VODI Jeftin ručak sa sočivom zasitiće ukućane
Može da se jede i kada nije post.
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)