VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
Bela jagnjeća čorba
Sastojci:
500 g jagnjećeg mesa od vrata
2 dl ulja
150 g crnog luka
100 g šargarepe
100 g korena peršuna
100 g celera
2 lovorova lista
3 g bibera u zrnu
malo aleve paprike
150 g svežih babura
50 g brašna
1 veza mirođije
2-3 lista lorbera
1 veza peršunovog lista
2 žumanceta
sok od 1 limuna
2 l fond voda
2 kašike mlađeg kajmaka ili čaša pavlake
Priprema:
U posudu sa zagrejanom masnoćom, stavite seckani crni luk i pržite da dobije zlatnožutu boju. Dodajte jagnjeće meso isečeno na kocke, lovorov list i biber. Sve tako dinstajte dok meso postane napola gotovo. Dodajte korenasto povrće i dalje dinstajte dok povrće i meso ne postanu mekani. Dodajte alevu papriku i još malo dinstajte i zatim nalijte fond vodu. Kuvajte na umerenoj temperaturi i dodajte so, sečenu papriku i kuvajte dok ne omekša. Od masnoće i brašna napravite belu zapršku i dodajte čorbi uz mešanje. Kuvajte još deset minuta, pa dodajte mirođiju, limunov sok i so. Zatim izvadite meso isitnite ga, dodajte kajmak sa umućenim žumancima ili pavlakom i vratite još 2-3 minuta da se kuva. Služite toplu čorbu uz domaći hleb, kiselo mleko ili kiselinu po ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze
Oduševiće vas ukus.
KREMASTA NORVEŠKA FANTAZIJA Verdens beste zvanično najlepša torta na svetu
Kad je jednom napravite, pravićete je stalno.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice od zelja tako male, a tako ukusne
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljiv obrok.
PO BAKINOM RECEPTU Pastirska pita svakom će se dopasti jer je savršena
Laka je i za pravljenje.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)