VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
Bela jagnjeća čorba
Sastojci:
500 g jagnjećeg mesa od vrata
2 dl ulja
150 g crnog luka
100 g šargarepe
100 g korena peršuna
100 g celera
2 lovorova lista
3 g bibera u zrnu
malo aleve paprike
150 g svežih babura
50 g brašna
1 veza mirođije
2-3 lista lorbera
1 veza peršunovog lista
2 žumanceta
sok od 1 limuna
2 l fond voda
2 kašike mlađeg kajmaka ili čaša pavlake
Priprema:
U posudu sa zagrejanom masnoćom, stavite seckani crni luk i pržite da dobije zlatnožutu boju. Dodajte jagnjeće meso isečeno na kocke, lovorov list i biber. Sve tako dinstajte dok meso postane napola gotovo. Dodajte korenasto povrće i dalje dinstajte dok povrće i meso ne postanu mekani. Dodajte alevu papriku i još malo dinstajte i zatim nalijte fond vodu. Kuvajte na umerenoj temperaturi i dodajte so, sečenu papriku i kuvajte dok ne omekša. Od masnoće i brašna napravite belu zapršku i dodajte čorbi uz mešanje. Kuvajte još deset minuta, pa dodajte mirođiju, limunov sok i so. Zatim izvadite meso isitnite ga, dodajte kajmak sa umućenim žumancima ili pavlakom i vratite još 2-3 minuta da se kuva. Služite toplu čorbu uz domaći hleb, kiselo mleko ili kiselinu po ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze
Oduševiće vas ukus.
KREMASTA NORVEŠKA FANTAZIJA Verdens beste zvanično najlepša torta na svetu
Kad je jednom napravite, pravićete je stalno.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice od zelja tako male, a tako ukusne
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljiv obrok.
PO BAKINOM RECEPTU Pastirska pita svakom će se dopasti jer je savršena
Laka je i za pravljenje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)