VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu

Alo.rs

12:00

Sezonski recepti 0

Jelo na kašiku koje se svima dopada.

VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
pixabay

Bela jagnjeća čorba

Sastojci:

500 g jagnjećeg mesa od vrata

2 dl ulja

150 g crnog luka

100 g šargarepe

100 g korena peršuna

100 g celera

2 lovorova lista

3 g bibera u zrnu

malo aleve paprike

150 g svežih babura

50 g brašna

1 veza mirođije

2-3 lista lorbera

1 veza peršunovog lista

2 žumanceta

sok od 1 limuna

2 l fond voda

2 kašike mlađeg kajmaka ili čaša pavlake

Priprema:

U posudu sa zagrejanom masnoćom, stavite seckani crni luk i pržite da dobije zlatnožutu boju. Dodajte jagnjeće meso isečeno na kocke, lovorov list i biber. Sve tako dinstajte dok meso postane napola gotovo. Dodajte korenasto povrće i dalje dinstajte dok povrće i meso ne postanu mekani. Dodajte alevu papriku i još malo dinstajte i zatim nalijte fond vodu. Kuvajte na umerenoj temperaturi i dodajte so, sečenu papriku i kuvajte dok ne omekša. Od masnoće i brašna napravite belu zapršku i dodajte čorbi uz mešanje. Kuvajte još deset minuta, pa dodajte mirođiju, limunov sok i so. Zatim izvadite meso isitnite ga, dodajte kajmak sa umućenim žumancima ili pavlakom i vratite još 2-3 minuta da se kuva. Služite toplu čorbu uz domaći hleb, kiselo mleko ili kiselinu po ukusu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading