PRAVIĆETE IH STALNO Kuglice od šargarepe zdrav zalogaj za svaki dan
Uživaćete!
Kuglice od šargarepe
Sastojci:
5-6 malih šargarepa
4 kašike šećera
150 g mlevenog keksa
1 šoljica seckanih oraha
Priprema:
Šargarepu oljuštite i sitno izrendajte. Na umerenoj temperaturi zagrejte šećer i rendanu šargarepu i dinstajte dok šargarepa ne omekša. Posudu sklonite s ringle, dodajte mleveni keks, seckane orahe i dobro izmešajte. Ukoliko je smesa previše lepljiva, stavite još keksa. Rukama oblikujte kuglice veličine oraha, poređajte u papirne korpice i ukrasite po želji: uvaljajte ih u mlevene orahe, kokos, keks ili prelijte otopljenom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa
Napravite sebi pravi užitak.
UGREJTE SE OVOG HLADNOG DANA Supa koja podiže imunitet usled iznenadnog snega
Pažljivo je pripremite.
DORUČAK ZA POŽELETI Jaja unutar paradajza je predivno i malo drugačije jelo
Oduševiće vas ukus.
DECA ĆE IH OBOŽAVATI Slatki i neodoljivi kejk pops odmah se smažu
Praktična je priprema!
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)