PROLEĆNA SALATA Ukusni i osvežavajući zalogaji, puni vitamina
Salata od nekoliko vrsta povrća i mlečnih proizvoda može da se jede i kao užina na poslu.
Sastojci:
200 g šećerca iz konzerve
200 g feta sira
5 listova zelene salate
3 mlada luka
5-6 rotkvica
1 veliki krastavac
1 čaša jogurta
2 jaja
so, biber
Priprema:
Tvrdo skuvana jaja ohladiti, oljuštiti i iseći na četvrtine. Zelenu salatu iskidati na manje delove. Šećerac ocediti. Sir iseći na kockice, a mladi luk, rotkvice i krastavac na kolutiće. Dodati so i biber po ukusu. Izmešati i preliti jogurtom. Odozgo staviti jaja. Ohladiti pre služenja u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSVEŽAVA, A NE GOJI Kremasta salata od krastavca sa mirišljavim začinima
U ovu salatu po želji možete dodati i rotkvice, listove zelene salate, rukolu...
ČUVENA NIKOZIJA SALATA Možete da je jedete kao doručak, večeru ili ponesete na posao
Salata Nikozija je poznati francuski specijalitet. Nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)