VITAMINSKA BOMBA Salata od povrća sa kremastim prelivom
Osvežavajuća i veoma ukusna salata za sva godišnja doba.
Sastojci:
300 g paradajza
150 g kačkavalja
3 glavice crnog luka
1 krastavac
5 paprika
4 lista zelene salate
1 šargarepa
Preliv:
250 ml jogurta
1 kašičica mešavine suvih začina
1 kašika kapra
Priprema: Crni luk, kačkavalj i krastavac iseći na kockice, paradajz na kriške, papriku i šargarepu na štapiće. Zelenu salatu iskidati na manje komade. Pomešati povrće. Preliv: Pomešati jogurt, mešavinu začina i kapar. Pripremljeni preliv sipati preko salate neposredno pre posluživanja, a do tada salatu i preliv čuvati odvojeno u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSVEŽAVA, A NE GOJI Kremasta salata od krastavca sa mirišljavim začinima
U ovu salatu po želji možete dodati i rotkvice, listove zelene salate, rukolu...
ČUVENA NIKOZIJA SALATA Možete da je jedete kao doručak, večeru ili ponesete na posao
Salata Nikozija je poznati francuski specijalitet. Nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.
Mediteranska salata od piletine za lep san i dobar dan
Zdravo rešenje za večeru uz puno povrća, pšenično zrno i mekano pileće meso.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)