VITAMINSKA BOMBA Salata od povrća sa kremastim prelivom
Osvežavajuća i veoma ukusna salata za sva godišnja doba.
Sastojci:
300 g paradajza
150 g kačkavalja
3 glavice crnog luka
1 krastavac
5 paprika
4 lista zelene salate
1 šargarepa
Preliv:
250 ml jogurta
1 kašičica mešavine suvih začina
1 kašika kapra
Priprema: Crni luk, kačkavalj i krastavac iseći na kockice, paradajz na kriške, papriku i šargarepu na štapiće. Zelenu salatu iskidati na manje komade. Pomešati povrće. Preliv: Pomešati jogurt, mešavinu začina i kapar. Pripremljeni preliv sipati preko salate neposredno pre posluživanja, a do tada salatu i preliv čuvati odvojeno u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSVEŽAVA, A NE GOJI Kremasta salata od krastavca sa mirišljavim začinima
U ovu salatu po želji možete dodati i rotkvice, listove zelene salate, rukolu...
ČUVENA NIKOZIJA SALATA Možete da je jedete kao doručak, večeru ili ponesete na posao
Salata Nikozija je poznati francuski specijalitet. Nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.
Mediteranska salata od piletine za lep san i dobar dan
Zdravo rešenje za večeru uz puno povrća, pšenično zrno i mekano pileće meso.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)