ČUVENA NIKOZIJA SALATA Možete da je jedete kao doručak, večeru ili ponesete na posao
Salata Nikozija je poznati francuski specijalitet. Nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.

Sastojci:
1 mala glavica zelene salate
2 tvrdo kuvana jaja
50 g boranije
2 paradajza
5 rotkvica
1/2 šolje maslina bez koštice
½ krastavca
150 g tunjevine iz konzerve
1 kašičica seckanog peršuna
Za preliv:
4 kasike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 kašičica sirćeta
Priprema:
Jaja iseći na četvrtine. Zelenu salatu iskidati na manje komade. Boraniju kuvati 5 minuta od ključanja. Paradajz iseći na kriške, rotkvice na kolutove, krastavac oljuštiti i iseći na kolutove. Tunjevinu ocediti od ulja. Beli luk sitno iseckati. Za preliv, pomešajte ulje, beli luk, sirće i dodajte so i biber po ukusu. Sastojke za salatu pomešati u činiji (osim jaja), sipati preliv (ostaviti trećinu) i lagano promešati. Poređati jaja odozgo, preliti sa ostatkom preliva i dekorisati peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)