ČUVENA NIKOZIJA SALATA Možete da je jedete kao doručak, večeru ili ponesete na posao
Salata Nikozija je poznati francuski specijalitet. Nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.
Sastojci:
1 mala glavica zelene salate
2 tvrdo kuvana jaja
50 g boranije
2 paradajza
5 rotkvica
1/2 šolje maslina bez koštice
½ krastavca
150 g tunjevine iz konzerve
1 kašičica seckanog peršuna
Za preliv:
4 kasike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 kašičica sirćeta
Priprema:
Jaja iseći na četvrtine. Zelenu salatu iskidati na manje komade. Boraniju kuvati 5 minuta od ključanja. Paradajz iseći na kriške, rotkvice na kolutove, krastavac oljuštiti i iseći na kolutove. Tunjevinu ocediti od ulja. Beli luk sitno iseckati. Za preliv, pomešajte ulje, beli luk, sirće i dodajte so i biber po ukusu. Sastojke za salatu pomešati u činiji (osim jaja), sipati preliv (ostaviti trećinu) i lagano promešati. Poređati jaja odozgo, preliti sa ostatkom preliva i dekorisati peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TUNA SALATA Savršena za vrele dane i početak Gospojinskog posta, držaće vas sitim a preukusna
Aromatična obrok salata pravi je raj za nepca.
OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.
ZDRAVO I AROMATIČNO Krompir salata sa pesto sosom i pečurkama je jednako ukusna kao prilog i kao obrok
Krompir salata je još lepša kada odstoji nekoliko sati ili preko noći.
IDEALAN LETNJI OBROK Italijanska salata pancanela je svetski hit, a možete lako sami da je napravite!
Ovo je toskanska salata čiji su osnovni sastojci hleb i paradajz, dodaju joj se krastavac, bosiljak, sir.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)