FINO JELO SA ROŠTILJA Pomešajte povrće i uživajte u izvanrednom ukusu
Iskoristite lepo vreme pa raspalite roštilj.
Vegetarijanski ražnjići
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika ruzmarina
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
1 čen belog luka
1 tikvica
4 manja patlidžana
2 glavice crvenog luka
so, biber
Priprema:
Paprike i tikvicu isecitea manje komade. Beli luk sitno iseckajte, a patlidžan isecite na četvrtine. Sitno iseckajte i ruzmarin. Sve izmešajte, pa dodajte maslinovo ulje. Dodajte so i biber po ukusu. Zapalite roštilj i sačekajte srednje jak žar. Uzmite 8 štapića za ražnjiće, na njih poređajte povrće i pecite najviše 12 minuta uz često okretanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VEGANSKA PASTA IZ JEDNE ŠERPE Ukusan obrok koji će vas brzo zasititi
Ne može kremastije.
KAPONATA, UKUSNA I SLASNA Napravite ručak i oduševite celu porodicu
Niste do sada pravili ovakvo jelo.
DOŽIVLJAJ KOJI MORATE PRIUŠTITI Egzotični ražnjići koji će vas odmah osvojiti
Samo se prepustite i napravićete brz i lagan obrok.
SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)