SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
Zelena supa
Sastojci:
4 šolje pileć e čorbe
3 lovorova lista
1 glavica crnog luka
1 kašika paradajz-paste
so i biber
300 g blitve ili spanaća
6 čena belog luka
2 kašike kima
1/2 šolje maslinovog ulja
sok od jednog limuna
Priprema:
Prelijte supu u šerpu i dodajte lovorov list, luk, paradajz sos, so i biber i pustite da kuva. Dodajte blitvu i začinite solju i biberom. Dobro promešajte. Kuvajte oko 20 minuta. U tiganju na maslinovom ulju prodinstajte beli luk s kimom. Kada je luk dobije zlatnobraon boju, sipajte zajedno sa vrelim uljem preko površine molokije. Potom iscedite limunov sok i poslužite odmah.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
PUN TANJIR ZDRAVLJA Osnovni recept za vitaminsku bombu
Što više povrća, to bolje.
PREKRASNI RECEPT SA APENINA Italijanska supa sa začinima okrepiće vas za ceo dan
Nećete se pokajati kada je probate.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)