SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
Zelena supa
Sastojci:
4 šolje pileć e čorbe
3 lovorova lista
1 glavica crnog luka
1 kašika paradajz-paste
so i biber
300 g blitve ili spanaća
6 čena belog luka
2 kašike kima
1/2 šolje maslinovog ulja
sok od jednog limuna
Priprema:
Prelijte supu u šerpu i dodajte lovorov list, luk, paradajz sos, so i biber i pustite da kuva. Dodajte blitvu i začinite solju i biberom. Dobro promešajte. Kuvajte oko 20 minuta. U tiganju na maslinovom ulju prodinstajte beli luk s kimom. Kada je luk dobije zlatnobraon boju, sipajte zajedno sa vrelim uljem preko površine molokije. Potom iscedite limunov sok i poslužite odmah.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
PUN TANJIR ZDRAVLJA Osnovni recept za vitaminsku bombu
Što više povrća, to bolje.
PREKRASNI RECEPT SA APENINA Italijanska supa sa začinima okrepiće vas za ceo dan
Nećete se pokajati kada je probate.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)