IDE UZ SVAKO PREDJELO Neodoljiva slata od PEČENIH paprika nestaće sa trpeze za tren oka
Ko je rekao da ne voli paprike?
Peperonata
Sastojci:
5 crvenih paprika
3 kašike suvog grožđa
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
1,5 kašika kapra
1 kašika vinskog sirćeta
1 kašičica svežeg timijana
pola kašičice mlevene slatke paprike
2 prstohvata bibera i soli
Priprema:
Paprike peći direktno iznad plamena ili u pećnici da pocrne. Zatvoriti ih u kesicu i ostaviti da se pare 15 do 30 minuta. Zatim ih oguliti, očistiti od semenki i iseći na trake debljine 1-1,5 cm. Iseckane paprike pomešati sa suvim grožđem, maslinovim uljem, belim lukom, kaparom, sirćetom, timijanom, paprikom u prahu i biberom
u velikoj činiji. Posoliti po ukusu. Peperonata se može pripremiti dan ranije i držati u frižideru, a pre serviranja zagrejati do sobne temperature.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OMILJENO LETNJE JELO S MALIM IZMENAMA Paprike punjene piletinom ne goje a zasićuju
Nešto sasvim drugačije - Ukus koji će uzbuditi sva vaša čula!
BELOLUČENE PAPRIKE Najukusnija letnja salata koja osvežava, nema ko je ne voli!
Odlično ide uz sva jela.
RECEPT KOJI ĆE VAS INSPIRISATI Ovu mlečnu salatu pravićete svaki dan jer je laka za pripremu
Ješćete je i danju i noću.
NEKA VAM JUTRO POČNE KAO IZ SNOVA Prekrasnu salatu od šargarepe napravićete u većim količinama
Kad je začinite, postane još lepša.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)