VAZDUŠASTE I MEKANE Laponske palačinke će vas RASHLADITI, drugačije su od onih na koje smo navikli

Alo.rs/B. Paunović

16:00

Kulinarski globus 0

Kao sunđer su.

trpeza
Shutterstock

Laponske palačinke

Sastojci:

150 g brašna

2 jajeta

1/2 kesice praška za pecivo

2 vanilin-šećera

250 ml mleka

ulje

200 g džema od borovnica

Priprema:

Brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte mleko, žumance, vanilin-šećer, pa umešajte glatku smesu. Smesu ostavite da stoji 10 minuta, a zatim umešajte čvrst sneg od belanaca. Od pripremljene smese pecite deblje palačinke. Na svaku palačinku stavite 1-2 kašičice džema od borovnice i poslužite tople.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading