VAZDUŠASTE I MEKANE Laponske palačinke će vas RASHLADITI, drugačije su od onih na koje smo navikli
Kao sunđer su.
Laponske palačinke
Sastojci:
150 g brašna
2 jajeta
1/2 kesice praška za pecivo
2 vanilin-šećera
250 ml mleka
ulje
200 g džema od borovnica
Priprema:
Brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte mleko, žumance, vanilin-šećer, pa umešajte glatku smesu. Smesu ostavite da stoji 10 minuta, a zatim umešajte čvrst sneg od belanaca. Od pripremljene smese pecite deblje palačinke. Na svaku palačinku stavite 1-2 kašičice džema od borovnice i poslužite tople.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PALAČINKE U NEODOLJIVOM SOSU Preklopite ih i uživajte u njihovom prelepom ukusu
Deca će se najviše obradovati.
TRADICIONALNI RUMUNSKI RECEPT Napravite slasne palačinke od SIRA, oduševiće vas!
Nešto potpuno drugačije.
PUFNASTE DO NEBA Američke palačinke po ovom receptu ne mogu biti MEKANIJE!
Sa prelivom uvek su dobitna kombinacija.
NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)