VAZDUŠASTE I MEKANE Laponske palačinke će vas RASHLADITI, drugačije su od onih na koje smo navikli
Kao sunđer su.

Laponske palačinke
Sastojci:
150 g brašna
2 jajeta
1/2 kesice praška za pecivo
2 vanilin-šećera
250 ml mleka
ulje
200 g džema od borovnica
Priprema:
Brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte mleko, žumance, vanilin-šećer, pa umešajte glatku smesu. Smesu ostavite da stoji 10 minuta, a zatim umešajte čvrst sneg od belanaca. Od pripremljene smese pecite deblje palačinke. Na svaku palačinku stavite 1-2 kašičice džema od borovnice i poslužite tople.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PALAČINKE U NEODOLJIVOM SOSU Preklopite ih i uživajte u njihovom prelepom ukusu
Deca će se najviše obradovati.

TRADICIONALNI RUMUNSKI RECEPT Napravite slasne palačinke od SIRA, oduševiće vas!
Nešto potpuno drugačije.

PUFNASTE DO NEBA Američke palačinke po ovom receptu ne mogu biti MEKANIJE!
Sa prelivom uvek su dobitna kombinacija.

NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.

PAO DE LO DE OVAR Sunđerasta poslastica iz Portugalije koja osvaja ukusom od 1700.godine
Jednostavna i neodoljiva, bićete oduševljeni.

TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.

GERMKNEDLE Austrijski specijalitet po receptu za čistu desetku, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica koja oduševljava od 1956, a iza nastanka krije prelepu ljubavnu priču
1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Pikantni ručak za prave gurmane i one izbirljive
Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
Komentari (0)