PREDJELO ZA POŽELETI Punjeni šampinjoni su jeftin obrok, a tako ukusan i zasiti brzo
Pravićete ih i bez posebnog razloga.
Punjeni šampinjoni
Sastojci:
400 g šampinjon
200 g trapist sira
so, biber
beli luk u prahu
ulje
Priprema:
Šampinjone očistiti, ukloniti peteljke, pa ih složiti u tepsiju obloženu pek-papirom i svaku pečurku posoliti i pobiberiti. Polovinu drški pečuraka sitno iseckati, dodati im dve kašike ulja i malo belog luka u prahu, pa malo te smese stavljati u svaki šampinjon. Sir iseći na onoliko komadića koliko ima šampinjona i staviti po komadić na svaku pečurku. Punjene šampinjone peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30 minuta. Poslužiti toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZNATE LI ŠTA JE PAPULA? Probajte da je napravite i ješćete je stalno!
Idealno je predjelo.
RASHLADITE SE OVIM PREDJELOM Punjeni krastavac će vam odlično ići uz svaki obrok
Nije komplikovano da se napravi.
MAŠTOVITE PEČURKE Spoj ove gljive sa sardinom otopiće vaša nepca
Možete služiti kao predjelo.
PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.
LIMUN TORTA Poslastica u kiselkasto-slatkom spoju koja pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.
PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
ŠARENI BUREK Sočan i preukusan, ovakav do sada niste jeli
Ukusan i sočan, prste da poližete.
Komentari (0)