RIBA U JELOVNIKU JE OBAVEZNA Oslić sa prazilukom, kuvan na pari, zdrav i ukusan ručak
Poslužite uz kuvani krompir.

Sastojci:
Možda vas zanima:

RIBLJI SPECIJALITET Pržene krckave girice, omiljeno posno jelo
Začas napravite i uživate.

ČISTA EGZOTIKA NA TANJIRU Losos na ananasu po receptu kulinarske blogerke Željke Draškić
Novosađanka Željka je živela na Tajlandu sedam godina i tamo dobila inspiraciju za pravljenje raznih jela, namaza i slatkiša. Ovo je jedan od njenih brojnih zanimljivih recepata.

PIKANTNI OSLIĆ Konkretno posno jelo koje će vas držati dugo sitim, za one koje vole ljuto
Riblji specijalitet u slasnom spoju, za pravo uživanje.

POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
1 kg fileta oslića
100 ml belog vina
2 praziluka
2 limuna
2 kašike ribljeg bujona iz kocke
3-4 listića sveže žalfije (ili prstohvat suve)
2 kašičice ulja
2 kašičice gustina
so, biber
Priprema:
Na dno šerpe rasporedite kolutove limuna, preko stavite filete oslića, posolite i pobiberite po ukusu. Praziluk isecite na kolutove, posolite i stavite preko ribe. Poklopite i stavite šerpu u drugu veću šerpu s ključalom vodom, pa kuvajte ribu na pari 15 minuta. Na malo ulja propržite žalfiju, dodajte belo vino i riblji bujon i kuvajte dok pola tečnosti ne ispari. Dodajte gustin razmućen u malo hladne vode, kuvajte još minut-dva da se sos zgusne. Filete oslića prelijte sosom iz šerpe u tanjiru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.

HUMUS NAMAZ Gotov začas, a slasan i ukusan, slaže se uz razna jela
Namaz možete da čuvate do 3 dana u zatvorenoj činiji u frižideru.

UKUSNA KUS KUS SALATA Pikantna i aromatična, osvežiće vas u trenu
Drugačija i ukusna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)