RIBA U JELOVNIKU JE OBAVEZNA Oslić sa prazilukom, kuvan na pari, zdrav i ukusan ručak
Poslužite uz kuvani krompir.
Sastojci:
1 kg fileta oslića
100 ml belog vina
2 praziluka
2 limuna
2 kašike ribljeg bujona iz kocke
3-4 listića sveže žalfije (ili prstohvat suve)
2 kašičice ulja
2 kašičice gustina
so, biber
Priprema:
Na dno šerpe rasporedite kolutove limuna, preko stavite filete oslića, posolite i pobiberite po ukusu. Praziluk isecite na kolutove, posolite i stavite preko ribe. Poklopite i stavite šerpu u drugu veću šerpu s ključalom vodom, pa kuvajte ribu na pari 15 minuta. Na malo ulja propržite žalfiju, dodajte belo vino i riblji bujon i kuvajte dok pola tečnosti ne ispari. Dodajte gustin razmućen u malo hladne vode, kuvajte još minut-dva da se sos zgusne. Filete oslića prelijte sosom iz šerpe u tanjiru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RIBLJI SPECIJALITET Pržene krckave girice, omiljeno posno jelo
Začas napravite i uživate.
ČISTA EGZOTIKA NA TANJIRU Losos na ananasu po receptu kulinarske blogerke Željke Draškić
Novosađanka Željka je živela na Tajlandu sedam godina i tamo dobila inspiraciju za pravljenje raznih jela, namaza i slatkiša. Ovo je jedan od njenih brojnih zanimljivih recepata.
PIKANTNI OSLIĆ ZA SAVRŠEN RUČAK Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Služite uz krompir ili prilog po želji.
HRSKAVI OSLIĆ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Posni delikates osvaja na prvi zalogaj
Savršen ručak za dane Petrovskog posta.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)