RIBA U JELOVNIKU JE OBAVEZNA Oslić sa prazilukom, kuvan na pari, zdrav i ukusan ručak

Trpeza/ V.V.

12:30

Zdravi zalogaji 0

Poslužite uz kuvani krompir.

RIBA U JELOVNIKU JE OBAVEZNA Oslić sa prazilukom, kuvan na pari, zdrav i ukusan ručak
Shutterstock

Sastojci:

1 kg fileta oslića

100 ml belog vina

2 praziluka

2 limuna

2 kašike ribljeg bujona iz kocke

3-4 listića sveže žalfije (ili prstohvat suve)

2 kašičice ulja

2 kašičice gustina

so, biber

Priprema:

Na dno šerpe rasporedite kolutove limuna, preko stavite filete oslića, posolite i pobiberite po ukusu. Praziluk isecite na kolutove, posolite i stavite preko ribe. Poklopite i stavite šerpu u drugu veću šerpu s ključalom vodom, pa kuvajte ribu na pari 15 minuta. Na malo ulja propržite žalfiju, dodajte belo vino i riblji bujon i kuvajte dok pola tečnosti ne ispari. Dodajte gustin razmućen u malo hladne vode, kuvajte još minut-dva da se sos zgusne. Filete oslića prelijte sosom iz šerpe u tanjiru.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading