TUNA JE UVEK DOBAR IZBOR Za večeru ne postoji zdravija varijanta!
Jedite i ne brojite kalorije.
Tuna stek
Sastojci:
1 kašika soka od narandže
1 kašika maslinovog ulja
pola kašike limunovog soka
1 kašika svežeg peršuna
pola čena belog luka
1/4 kašike origana
1/4kašičiice bibera u zrnu
2 odreska od tune
Priprema:
U srednjoj posudi pomešajte sok od narandže, maslinovo ulje, limunov sok, sveži peršun u komadu, na grubo iseckan beli luk, svež origano i biber. Odreske od tune malo posolite i uronite u marinadu. Poklopite posudu i stavite u frižider na najmanje 30 minuta. Kad se tuna dovoljno marinira, ugrejte gril-tiganj koji ste prethodno
premazali maslinovim uljem i pecite odreske oko tri minute sa svake strane. Poslužite odmah uz rashlađenu salatu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
HLADNA SALATA KOJA OČARAVA Najbolji recept koji je prikladan za svaki dan
Tuna i testenina su glavni sastojci.
IDEALNA ZA UŽINU NA POSLU Napravite svima omiljenu salatu od krompira i NEODOLJIVE ribe
Neka svima napravite zazubice.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)