JEDITE IH SA SOSOM PO ŽELJI Prekrasni kroketi od ribe oduševiće i klince!

Alo.rs/B. Paunović

19:00

Zdravi zalogaji 0

Oblika mogu da budu koji želite.

trpeza
Shutterstock

Pikantni kroketi

Sastojci:

600 g oslića

200 g prezle

100 g sira

2 krompira

1 šargarepa

1 glavica crnog luka

1 šaka spanaća

1 jaje + 1 žumance

1 veza začinskih trava

40 g putera

30 g kapara

4 kašike maslinovog ulja

so i biber

Priprema:

Filete oslića stavite u šerpu sa posoljenom hladnom vodom i dodajte začinske trave. Zagrejte na umerenoj temperaturi, kuvajte pet minuta i potom iscedite. Krompir i šargarepu oljuštite, krupno narendajte i skuvajte na pari. Izgnječite filete viljuškom i stavite u činiju. Dodajte kuvani krompir, šargarepu, sitno seckani crni luk, sir, kapar, seckani spanać, 6 kašika prezle, 2 kašike ulja, jedno celo jaje i još jedno žumance. Posolite i pobiberite i dobro izmešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Oblikujte 12 kroketa, uvaljajte ih u preostalu prezlu i ostavite da odstoje 2 sata u frižideru. Potom zagrejte ulje i puter u tiganju i ispržite krokete 5-7 minuta. Povremeno ih okrenite. Poslužite uz kriške limuna i ljuti sos.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading