HARMONIJA UKUSA KOJA ĆE VAS OSVOJITI File oslića sa prilogom po želji smazaćete odmah!
Uživajte!
File oslića u paradajz sosu
Sastojci za 2 osobe:
500 g očišćenog svežeg fileta oslića
250 g domaćeg kuvanog paradajza
40 g kapara
bosiljak
beli luk
so, biber
maslinovo ulje
Za prilog:
100 g kuskusa
50 g mladog spanaća
1 čen belog luka
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Blago propržiti file oslića na maslinovom ulju, dodati beli luk, a potom dodati fond od povrća. Kuvati 5 minuta, pa dodati domaći kuvani paradajz i kapar. Dinstati do željene teksture, pa začiniti solju, biberom, bosiljkom i majčinom dušicom po ukusu. Priprema priloga Iseckati beli luk, propržiti ga na maslinovom ulju, iseckati na krupno mladi spanać i dodati ga belom luku, a onda odmah naliti sa malo vode. Kada provri, ubaciti kuskus i isključiti grejno telo. Poklopiti posudu i čekati 5 minuta da kuskus upije vodu i da nabubri.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVI POSNI RUČAK Lep i raskošan obrok za celu porodicu
Predivno jelo koje se lako sprema.
NEŠTO ŠTO TREBA DA PROBATE Rolat od krompira izvrsno predjelo
Potrebna je velika preciznost.
RUČAK ZA SUTRA Oslić u kremastom sosu će vas oduševiti
Idealan za vreme posta.
NAJLAGANIJA VEČERA Oslić sa povrćem se spremi očas posla
Oduševiće i decu.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)