HARMONIJA UKUSA KOJA ĆE VAS OSVOJITI File oslića sa prilogom po želji smazaćete odmah!

Alo.rs/B. Paunović

12:30

Zdravi zalogaji 0

Uživajte!

trpeza
Shutterstock

File oslića u paradajz sosu

Sastojci za 2 osobe:

500 g očišćenog svežeg fileta oslića

250 g domaćeg kuvanog paradajza

40 g kapara

bosiljak

beli luk

so, biber

maslinovo ulje

Za prilog:

100 g kuskusa

50 g mladog spanaća

1 čen belog luka

maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

Blago propržiti file oslića na maslinovom ulju, dodati beli luk, a potom dodati fond od povrća. Kuvati 5 minuta, pa dodati domaći kuvani paradajz i kapar. Dinstati do željene teksture, pa začiniti solju, biberom, bosiljkom i majčinom dušicom po ukusu. Priprema priloga Iseckati beli luk, propržiti ga na maslinovom ulju, iseckati na krupno mladi spanać i dodati ga belom luku, a onda odmah naliti sa malo vode. Kada provri, ubaciti kuskus i isključiti grejno telo. Poklopiti posudu i čekati 5 minuta da kuskus upije vodu i da nabubri.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading