PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM: Neodoljiv i pikantan ukus koji će vas dugo držati sitim
Pileća salata sa kikirikijem je nepogrešiv izbor ukoliko želite da spojite zdravo i ukusno.
Sastojci
Potrebno je:
400 g pilećeg filea
180 g kisele pavlake
180 g majoneza
100 g pečenog, slanog, kikirikija
100 g susama
100 g kiselih krastavčića
1 kašičica senfa
po ukusu so
Priprema
Pileći file staviti da se obari u posoljenoj vodi i ostaviti ga da se prohladi. Kikiriki usitniti u secko, ali da ostanu komadići. Susam na suvo propržiti samo da blago promeni boju (ne previše da ne postane gorak). Krastavčiće sitno iseckati i iscediti.
Pileći file staviti da se obari u posoljenoj vodi i ostaviti ga da se prohladi. Kikiriki usitniti u secko, ali da ostanu komadići. Susam na suvo propržiti samo da blago promeni boju (ne previše da ne postane gorak). Krastavčiće sitno iseckati i iscediti.
Pileći file iseckati na kockice i staviti ga u dublju posudu iz koje će se služiti. Dodati kiselu pavlaku i majonez pa promešati da se sjedine sa piletinom. Zatim, ubaciti sve navedene sastojke i sve dobro promešati. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider najmanje na pola sata da bi se ukusu sjedinili.
Salata je izvrsna da se posluži na tostiranom hlebu kao doručak, ili da se posluži kao predjelo.
Možda vas zanima:
OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
OVSENA ČOKOLADNA KAŠA Lagan doručak za savršen početak dana, a ne morate da brojite kalorije
Med daje poseban šmek, za pravo uživanje.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
Komentari (0)