OVO JOŠ NISTE PROBALI: Slane, a slatke čokoladne perece
Možete ih praviti i u mrsnoj i u posnoj varijanti.

Posne čokoladne perece
Možda vas zanima:

MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima
Pravi i jedinstven ukus.

SAVRŠENO Vege sos sa pastu možete da jedete bez griže savesti
Pravićete ga često, videćete.

NEVEROVATAN SPOJ UKUSA Miris neobičnih pohovanih šnicli iz vaše kuhinje širiće se u domu
Ovaj recept je nešto drugačije.

Sastojci:
250 g margarina
200 g šećera
8 kašika vode
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
15 urmi
1 kašičica začina za medenjake
700g brašna
I još:
400 g čokolade
8 kašika ulja
Priprema:
Urme očistite od koštica i potopite u mlaku vodu dok ne omekšaju, a zatim ih procedite i sameljite u blenderu. Pomešajte smesu s ostalim sastojcima i umesite glatko testo. Razvucite oklagijom i modlicom vadite perece. Perece pecite na pek-papiru na 180 stepeni 7 minuta. Perece umačite u otopljenu čokoladu sa uljem i odlažite na pek-papir dok se čokolada ne stegne. Poželjno je ove perece čuvati u frižideru zbog čokolade. Ukusnije su kad je čokolada čvrsta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)