OVO JOŠ NISTE PROBALI: Slane, a slatke čokoladne perece
Možete ih praviti i u mrsnoj i u posnoj varijanti.
Posne čokoladne perece
Sastojci:
250 g margarina
200 g šećera
8 kašika vode
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
15 urmi
1 kašičica začina za medenjake
700g brašna
I još:
400 g čokolade
8 kašika ulja
Priprema:
Urme očistite od koštica i potopite u mlaku vodu dok ne omekšaju, a zatim ih procedite i sameljite u blenderu. Pomešajte smesu s ostalim sastojcima i umesite glatko testo. Razvucite oklagijom i modlicom vadite perece. Perece pecite na pek-papiru na 180 stepeni 7 minuta. Perece umačite u otopljenu čokoladu sa uljem i odlažite na pek-papir dok se čokolada ne stegne. Poželjno je ove perece čuvati u frižideru zbog čokolade. Ukusnije su kad je čokolada čvrsta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima
Pravi i jedinstven ukus.
SAVRŠENO Vege sos sa pastu možete da jedete bez griže savesti
Pravićete ga često, videćete.
NEVEROVATAN SPOJ UKUSA Miris neobičnih pohovanih šnicli iz vaše kuhinje širiće se u domu
Ovaj recept je nešto drugačije.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)