OVO JOŠ NISTE PROBALI: Slane, a slatke čokoladne perece
Možete ih praviti i u mrsnoj i u posnoj varijanti.
![OVO JOŠ NISTE PROBALI: Slane, a slatke čokoladne perece](/data/images/2023-01-13/44016_posne-cokoladne-perece_f.jpg?timestamp=1674082800)
Posne čokoladne perece
Sastojci:
250 g margarina
200 g šećera
8 kašika vode
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
15 urmi
1 kašičica začina za medenjake
700g brašna
I još:
400 g čokolade
8 kašika ulja
Priprema:
Urme očistite od koštica i potopite u mlaku vodu dok ne omekšaju, a zatim ih procedite i sameljite u blenderu. Pomešajte smesu s ostalim sastojcima i umesite glatko testo. Razvucite oklagijom i modlicom vadite perece. Perece pecite na pek-papiru na 180 stepeni 7 minuta. Perece umačite u otopljenu čokoladu sa uljem i odlažite na pek-papir dok se čokolada ne stegne. Poželjno je ove perece čuvati u frižideru zbog čokolade. Ukusnije su kad je čokolada čvrsta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima](/data/images/2023-01-13/44014_prave-bakine-vanilice_f.jpg)
MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima
Pravi i jedinstven ukus.
![SAVRŠENO Vege sos sa pastu možete da jedete bez griže savesti](/data/images/2023-01-12/43939_vege-sos-za-spagete-776544070_f.jpeg)
SAVRŠENO Vege sos sa pastu možete da jedete bez griže savesti
Pravićete ga često, videćete.
![NEVEROVATAN SPOJ UKUSA Miris neobičnih pohovanih šnicli iz vaše kuhinje širiće se u domu](/data/images/2023-01-12/43937_ukusne-pohovane-snicle-1920868811_f.jpeg)
NEVEROVATAN SPOJ UKUSA Miris neobičnih pohovanih šnicli iz vaše kuhinje širiće se u domu
Ovaj recept je nešto drugačije.
![sarme](/data/images/2023-01-11/43882_detoks-sarmice-366858008_f.jpeg)
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)