PRIZNAĆETE DA NISTE DO SADA ČULI Detoks sarmice za svaki dan
Neodoljive!
Shutterstock
Detoks sarmice // posno
Sastojci:
1 kiseli kupus
100 g soja ljuspica
120 g belog pirinča
150 g kinoe
2 crna luka
1 čen belog luka
1/2 praziluka
1 šargarepa
peršun
1/2 kašike kurkume
1 kašika slatke mlevene paprike
so, biber
ulje
Priprema:
Odvojite 20 listova kupusa za sarme, a 3 izdvojite. Pirinač, kinou i ljuspice kratko obarite i procedite. Na ulju dinstajte sitno iseckane crni i beli luk, praziluk, narendanu šargarepu. Kada povrće omekša, ubacite pirinač, kinou i soju. Začinite po ukusu i dinstajte još 30 minuta. Dobijenim filom punite sarme. Na dno šerpe stavite dva lista kupusa, pa preko ređajte sarme, a preko stavite list-dva kupusa. Nalijte vodu da sarme ogreznu, te pecite na 250 stepeni 2 sata, pa još 2 sata na 200 i sat na 150, ali bez poklopca.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice od zelja tako male, a tako ukusne
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljiv obrok.
NE TREBA VAM MESO Tart s povrćem je doručak uz koji će svi uživati
Prosto je i za napraviti.
OVO JE SALATA PO SVAČIJEM UKUSU Napravite užinu od divljeg krompira
Za čičoku kažu da je divlji krompir, morska repa, zemljina kruška...
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)