MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima
Pravi i jedinstven ukus.
Prave bakine vanilice
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
200 g masti
2 vanilin šećera
1 jaje
1 belance
1 prašak za pecivo
1 limun
I još:
džem od kajsije
prah-šećer
Priprema:
Od navedenih sastojaka umesite glatko testo. Razvucite oklagijom i vadite modlicom željene oblike. Pecite vanilice na 180 stepeni 10 minuta. Spajajte ih džemom i uvaljajte u prah-šećer.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA ČISTU DESETKU Potreban vam je ajvar i magija u kuhinji može da počne
Napravite ćuftice u sosu od ajvara.
NEVEROVATAN SPOJ UKUSA Miris neobičnih pohovanih šnicli iz vaše kuhinje širiće se u domu
Ovaj recept je nešto drugačije.
OČAS POSLA Ako niste ljubitelj soje, posle ovog prostog recepta ćete je ZAVOLETI
Posni recept koji ćete stalno praviti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)