PREUKUSNO REMEK DELO Orginalni recept, Napuljska pica od tankog i hrskavog testa premazanog sosom od paradajza, sirom mocarelom i svežim bosiljkom

Izvor: trpeza.rs

07:23

Kulinarski globus 0

Prva pica napravljena je u Napulju u čast kraljice Margarite Savojske pre više od 120 godina

margarita
Shutterstock


Potrebno za Napuljsku picu:
 

Možda vas zanima:

  • 350 grama brašna
  • Svež kvasac 1,5 gram 
  • 200 ml mlake vode 
  • 1 kašičica šećera
  • Prstohvat soli
  • Maslinovo ulje
  • Mocarela
  • Paradajz sos
  • Svež bosiljak


Priprema:

Svež kvasac razmutite u malo mlake vode i dodajte mu kašičicu šećera. U posudi prosejte brašno, posolite ga, dodajte mu penu od kvasca, malo maslinovog ulja i ostatak vode, i od njega zamesite elastično testo. Testo pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom mestu oko pola sata. Najbolje je da odstoji tokom naoći (12 sati)

Razvucite testo na veličinu kalupa za picu prema sopstvenoj želji. 

Ukoliko želite tradicionalnu italijansku picu, testo treba da bude izuzetno tanko, pa ostavite još oko dvadesetak minuta da se diže u plehu.


Na testo razmažite sos od paradajza, dodajte Mocarelu i sveži bosiljak.

Pecite picu u prethodno zagrejanoj rerni, u kojoj ste zagrejali i pleh za pečenje pice, na 250 stepeni, oko 10 minuta.
 

Komentari (0)

Loading