PREUKUSNO REMEK DELO Orginalni recept, Napuljska pica od tankog i hrskavog testa premazanog sosom od paradajza, sirom mocarelom i svežim bosiljkom
Prva pica napravljena je u Napulju u čast kraljice Margarite Savojske pre više od 120 godina

Potrebno za Napuljsku picu:
Možda vas zanima:

TAJNA JE U JEDNOM SASTOJKU Pravi recept za testo za picu, vazdušasto i hrskavo
Pomoću ove namirnice vaše testo za picu će biti savršeno. Najbolje bi bilo, da ukoliko imate vremena, zamesite testo i ostavite ga da odstoji u frižideru celu noć

STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim

NAJUKUSNIJE POZNATE PICE KAO IZ RESTORANA Kaprićoza, margarita i vegeterijana, prste da poližete
Donosimo vam recept za tri poznate, slasne pice na koje niko neće ostati ravnodušan. Hrskavih kora i sočnog nadeva, birajmo samo one najlepše. Kaprićoza, Margarita i posna Vegeterijana.

SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
- 350 grama brašna
- Svež kvasac 1,5 gram
- 200 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- Prstohvat soli
- Maslinovo ulje
- Mocarela
- Paradajz sos
- Svež bosiljak
Priprema:
Svež kvasac razmutite u malo mlake vode i dodajte mu kašičicu šećera. U posudi prosejte brašno, posolite ga, dodajte mu penu od kvasca, malo maslinovog ulja i ostatak vode, i od njega zamesite elastično testo. Testo pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom mestu oko pola sata. Najbolje je da odstoji tokom naoći (12 sati)
Razvucite testo na veličinu kalupa za picu prema sopstvenoj želji.
Ukoliko želite tradicionalnu italijansku picu, testo treba da bude izuzetno tanko, pa ostavite još oko dvadesetak minuta da se diže u plehu.
Na testo razmažite sos od paradajza, dodajte Mocarelu i sveži bosiljak.
Pecite picu u prethodno zagrejanoj rerni, u kojoj ste zagrejali i pleh za pečenje pice, na 250 stepeni, oko 10 minuta.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)