CURI NAM VODA NA USTA SOčna rebarca u marinadi od meda i belog luka
Za mnoge su upravo rebrica jedan od omiljenih dijelova svinjetine, pogotovo kada dolaze s grila. Ovaj recept, osim na roštilju, možete pripremiti i u rerni a rezultat će bit jednako sočan i sladak!
Rebarca u marinadi
Sastojci:
1 kašika soli
1 kašika bibera
1 kašika mlevene paprike
1 kašika čili praha
1 kg svinjskih rebara
350 g meda
120 ml soja sosa
5 čena belog luka
po želji: krompir, šargarepa , crni luk
Priprema:
secite rebra na komade veličine za porciju; stavite ih u veliku plastičnu vreću sa zatvaračem. Sve preostale sastojke sjediniti u činiji i preliti polovinom dobijene marinade preko rebarca. Zatvorite kesu i dobro protresite rebra da budu premazana marinadom sa svih strana. Ostavite kesu u frižideru nekoliko sati ili najbolje preko noći. Povremeno mešajte. Kasnije istog dana ili sledećeg dana pre pripreme, ocedite marinadu iz kese i stavite rebra u podmazan plitak pleh. Pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite sat vremena na 180 stepeni. Sada rebarca prelijte ostatkom marinade i u šerpu dodajte očišćeni luk, šargarepu i krompir po želji. Pospite rebra susamom. Pecite, nepokriveno, još 30 do 45 minuta ili dok meso ne omekša. Poslužite toplo!
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)