CURI NAM VODA NA USTA SOčna rebarca u marinadi od meda i belog luka

Izvor: alo.rs/I. V.

21:00

Bakina vanglica 0

Za mnoge su upravo rebrica jedan od omiljenih dijelova svinjetine, pogotovo kada dolaze s grila. Ovaj recept, osim na roštilju, možete pripremiti i u rerni a rezultat će bit jednako sočan i sladak!

rebarca
Shutterstock

 


Rebarca u marinadi

Sastojci:

1 kašika soli

1 kašika bibera

1 kašika mlevene paprike

1 kašika čili praha

1 kg svinjskih rebara

350 g meda

120 ml soja sosa

5 čena belog luka

po želji: krompir, šargarepa , crni luk

Priprema:

secite rebra na komade veličine za porciju; stavite ih u veliku plastičnu vreću sa zatvaračem. Sve preostale sastojke sjediniti u činiji i preliti polovinom dobijene marinade preko rebarca. Zatvorite kesu i dobro protresite rebra da budu premazana marinadom sa svih strana. Ostavite kesu u frižideru nekoliko sati ili najbolje preko noći. Povremeno mešajte. Kasnije istog dana ili sledećeg dana pre pripreme, ocedite marinadu iz kese i stavite rebra u podmazan plitak pleh. Pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite sat vremena na 180 stepeni. Sada rebarca prelijte ostatkom marinade i u šerpu dodajte očišćeni luk, šargarepu i krompir po želji. Pospite rebra susamom. Pecite, nepokriveno, još 30 do 45 minuta ili dok meso ne omekša. Poslužite toplo!

Komentari (0)

Loading