CURI NAM VODA NA USTA SOčna rebarca u marinadi od meda i belog luka
Za mnoge su upravo rebrica jedan od omiljenih dijelova svinjetine, pogotovo kada dolaze s grila. Ovaj recept, osim na roštilju, možete pripremiti i u rerni a rezultat će bit jednako sočan i sladak!
![rebarca](/data/images/2023-02-24/47404_fde6307c11795293e34b_f.jpeg?timestamp=1677193200)
Rebarca u marinadi
Sastojci:
1 kašika soli
1 kašika bibera
1 kašika mlevene paprike
1 kašika čili praha
1 kg svinjskih rebara
350 g meda
120 ml soja sosa
5 čena belog luka
po želji: krompir, šargarepa , crni luk
Priprema:
secite rebra na komade veličine za porciju; stavite ih u veliku plastičnu vreću sa zatvaračem. Sve preostale sastojke sjediniti u činiji i preliti polovinom dobijene marinade preko rebarca. Zatvorite kesu i dobro protresite rebra da budu premazana marinadom sa svih strana. Ostavite kesu u frižideru nekoliko sati ili najbolje preko noći. Povremeno mešajte. Kasnije istog dana ili sledećeg dana pre pripreme, ocedite marinadu iz kese i stavite rebra u podmazan plitak pleh. Pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite sat vremena na 180 stepeni. Sada rebarca prelijte ostatkom marinade i u šerpu dodajte očišćeni luk, šargarepu i krompir po želji. Pospite rebra susamom. Pecite, nepokriveno, još 30 do 45 minuta ili dok meso ne omekša. Poslužite toplo!
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)