CURI NAM VODA NA USTA SOčna rebarca u marinadi od meda i belog luka
Za mnoge su upravo rebrica jedan od omiljenih dijelova svinjetine, pogotovo kada dolaze s grila. Ovaj recept, osim na roštilju, možete pripremiti i u rerni a rezultat će bit jednako sočan i sladak!
Rebarca u marinadi
Sastojci:
1 kašika soli
1 kašika bibera
1 kašika mlevene paprike
1 kašika čili praha
1 kg svinjskih rebara
350 g meda
120 ml soja sosa
5 čena belog luka
po želji: krompir, šargarepa , crni luk
Priprema:
secite rebra na komade veličine za porciju; stavite ih u veliku plastičnu vreću sa zatvaračem. Sve preostale sastojke sjediniti u činiji i preliti polovinom dobijene marinade preko rebarca. Zatvorite kesu i dobro protresite rebra da budu premazana marinadom sa svih strana. Ostavite kesu u frižideru nekoliko sati ili najbolje preko noći. Povremeno mešajte. Kasnije istog dana ili sledećeg dana pre pripreme, ocedite marinadu iz kese i stavite rebra u podmazan plitak pleh. Pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite sat vremena na 180 stepeni. Sada rebarca prelijte ostatkom marinade i u šerpu dodajte očišćeni luk, šargarepu i krompir po želji. Pospite rebra susamom. Pecite, nepokriveno, još 30 do 45 minuta ili dok meso ne omekša. Poslužite toplo!
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)