NE MOŽETE DA OMANETE Pita sa jabukama od gotovih kora, zasladićete se za pola sata!
Ovakva pita sa jabukama je tradicionalna poslastica koju svi vole.
Sastojci:
1 kg jabuka
500 g kora za pitu
6 kašika šećera
6 kašika griza
1 kesica cimeta
Priprema:
Jabuke očistiti i izrendati, pa ocediti. Uzimati po 3 kore. Svaku koru namazati sa malo ulja i stavljati jedni na drugu. Na treću koru staviti na početak rendane jabuke, posuti sa malo cimeta, po jednom kašikom griza i šećera. Uviti u rolat i staviti u podmazan pleh. Tako uraditi i sa ostalim korama. Rolate odozgo premazati uljem i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Peći dok ne porumeni, oko 20 minuta. Ohlađenu pitu iseći na parčiće i posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
DANAS SE POČASTITE Pita sa jabukama u sosu od vanile, prosto neodoljiva!
Pravi se od lisnatog testa, pa će brzo biti spremna za degustaciju.
STARINSKI KOLAČ Popularna jogurt pita ima prhku koru i kremasti fil što je čini savršenom
U ovom receptu u fil idu jabuke što daje osvežavajući ukus kolaču.
NAJKREMASTIJA NA SVETU! Ova pita ima isti ukus kao krempita, a brže i lakše se pravi
Počastite se ovim fantastičnim desertom.
ČUVENI KOLAČ IZ FILMOVA Recept za američku pitu s jabukama
Predlažemo vam da probate pitu s jabukama na drugačiji način.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)